Vijesti 04.06.2021.

Virusom korona u Republici Srpskoj zaraženo još 12 osoba, osam preminulo

ČITANJE: 1 minuta

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 390 laboratorijskog uzorka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 12 osoba.

Radi se o šest muških i šest ženskih osoba, od kojih je jedna osobe mlađe, pet srednje i šest osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, po tri osobe su iz Кotor Varoša i Prijedora, dvije iz Banjaluke i po jedna iz Dervente, Nevesinja, Petrova i Šipova.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je osam smrtnih slučajeva kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o osobama srednje i starije životne dobi iz Teslića, Кozarske Dubice, Banja Luke, Mrkonjić Grada, Srebrenice, Doboja, Dervente i Prijedora.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 64.145 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 3.718 osoba kod koje je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo 46.348 osoba, a testirano je ukupno 276.841 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 205 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 88, a u ostalim bolnicama 117. Na respiratoru je 28 osoba (15 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 13 u ostalim bolnicama).
U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno su 1.873 osobe, a nadzor je završen kod 191.226 osoba.

(N.S)

Oznake: korona virus