Vijesti 06.06.2021.

Virusom korona zaražene četiri osobe u Republici Srpskoj

ČITANJE: 1 minuta

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u Bolnici Sv. Vračevi u Bijeljini izvršeno je testiranje 305 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod četiri osobe.

Radi se o jednoj muškoj i tri ženske osobe, od kojih je jedna srednje i tri osobe starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, po jedna osoba je iz Banjaluke, Kneževa, Kotor Varoša i Laktaša.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su četiri smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o osobama srednje i starije životne dobi iz Prnjavora, Banjaluke, Novog Grada i Zvornika.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 64.178 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 3.727 osoba kod koje je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo 46.412 osoba, a testirano je ukupno 277.706 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 177 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 73, a u ostalim bolnicama 104. Na respiratoru je 17 osoba (8 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 9 u ostalim bolnicama).

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 1.817 osoba, a nadzor je završen kod 191.303 osobe.

(A.M.)

Oznake: korona virus