Politika 22.01.2023.

Više funkcionera PDP-a iz istočnog dijela Srpske napustilo stranku

ČITANJE: 1 minuta

Više funkcionera PDP-a iz istočnog dijela Republike Srpske podnijelo je na današnjoj sjednici Glavnog odbora PDP-a ostavke na sve stranačke funkcije i napustilo partiju.

PDP su napustili predsjednik Opštinskog odbora PDP-a Pale Igor Tošić, bivši generalni sekretar partije Miroslav Brčkalo, bivši potpredsjednik PDP-a Dragiša Delić, bivši načelnik opštine Rudo Rato Rajak i načelnik opštine Kotor Varoš Velimir Sakan.

Razlog za napuštanje stranke je, kako kažu, neprihvatanje dvodecenijskog poraza na opštim izborima, izostanak odgovornosti Predsjedništva stranke, kao i dugogodišnji lični interesi pojedinaca koji su ideju i program stranke prilagođavali isključivo nekolicini ljudi okupljenih oko banjalučki kruga, saznaje Srna.

Ostavke su danas podnijeli i članovi Glavnog odbora PDP-a iz drugih dijelova Republike Srpske, a, kako tvrde sada već bivši članovi PDP-a očito je da će se osipanje stranke nastaviti i u narednim danima.

Dosadašnji predsjednik Opštinskog odbora PDP-a Pale Igor Tošić naveo je da njegova odluka da podnese ostavku na sve funkcije u stranci, ali i na članstvo nije donesena preko noći, nego na bazi duže analize.

“Ostaću u okvirima dostojanstva i neću puno detaljisati, ali ću samo reći da sa ovakvim rukovođenjem više ne ide”, napisao Tošić na “Fejsbuku”.

(Z.M/Srna)

Oznake: ostavke, PDP