Region 24.07.2021.

VIŠE HILJADA LJUDI: Protesti protiv mjera i u Zagrebu i Podgorici

ČITANJE: 1 minuta

U Zagrebu je održan prosvjed pod nazivom ”Krik za slobodu”. Protiv mjera, odluka vlade i Stožera te cijepljenja – od Glavnog kolodvora do Trga bana Jelačića hodalo je više tisuća ljudi.

Prosvjed je nadgledala policija, nisu zabilježena nikakva postupanja, javlja Dnevnik Nove TV.

Šest zahtjeva

Predstavnici pokreta “WewillALLbethere” zatražili su danas u Podgorici ukidanje aktuelnih mjera protiv korona virusa, poručujući da će svakodnevno izlaziti na ulice ako budu uvedeni kovid pasoši.

Oni su danas, zbog aktuelnih mjera, kao i novih koje su u petak stupile na snagu, održali protest u centru Podgorice kojem je prisustvovalo oko 100 ljudi, prenosi CDM, prenose agencije.

Imaju šest zahtjeva koje su uputili nadležnima, među kojima su hitno ukidanje novih mjera i pokretanje istrage Državnog tužilaštva protiv odgovornih iz Ministarstva zdravlja koji, kako ističu, sprovode torturu nad stanovništvom i privrednim sektorom.

Takođe, traže da vakcinacija, naročito djece, ne bude obavezna, kao i da se ne uvode kovid pasoši.

Iako je policija pokušala da onemogući protest koji nije najavljen, upozoravajući okupljene da moraju da se raziđu, grupa građana je sa transparentima “Stop kovid diktaturi” krenula u šetnju gradom, navodi podgorički portal.

(SB)