Više od 200 radnih mjesta na Sajmu zapošljavanja

Gradska razvojna agencija Banja Luka, u saradnji sa Odjeljenjem za lokalni ekonomski razvoj i strateško planiranje i banjalučkom filijalom Zavoda za zapošljavanje, organizuje “Sajam zapošljavanja BL2019”, koji će biti održan 16. oktobra u dvorani “Centar”.

Sajam, koji će okupiti više od 50 izlagača i ponuditi više od 200 radnih mjesta, biće održan u terminu od 10 do 18 časova.

Na Sajmu će učestvovati privrednici iz raznih oblasti, i to: informacionih tehnologija, metalske industrije, drvoprerađivačke, prehrambene, građevinarstva, te industrije tekstila, kože i obuće.

Takođe, na Sajmu će učešće uzeti i agencije za posredovanje pri zapošljavanju, obrazovne institucije, ustanove za prekvalifikaciju i dokvalifikaciju, predstavnici bankarskog sektora i ostali.

U fokusu ovogodišnjeg sajma biće promocija kulturne i kreativne industrije.

– Pored izlagača iz ove sfere, posjetioci će moći da prisustvuju panelima iz oblasti kreativnih i kulturnih industrija, da otkriju prilike za razvoj samostalnih biznisa, da čuju priče o brendiranju, te nauče kako da oh hobija naprave biznis – naveli su organizatori.

Prijave za učešće još su otvorene i zainteresovani mogu slati na: [email protected] i [email protected], kao i na telefon +387 51 433 460.

DODIK: Izetbegovićevo negiranje ustavne strukture uvod u propast BiH

Izjava Bakira Izetbegovića da će u Savjetu ministara biti mjesta samo za stranke koje entitete podrede instituicijama BiH, dodatno je otežala pregovore o formiranju nove vlasti. Ovu izjavu, predstavnici SNSD-a smatraju ucjenom i smišljenom provokacijom. Istovremeno, predsjednik SDS-a Mirko Šarović najavljuje da je ta stranka počela aktivnosti za formiranje Savjeta ministara, u kojem će, kažu,

RAJČEVIĆ: Tri principa reforme visokog obrazovanja

Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević izjavio je danas u Istočnom Sarajevu da će se koncept reforme visokog obrazovanja zasnivati na tri principa – internacionalizacija, modernizacija i racionalizacija.

ZANIMLJIVA IZLOŽBA Kreativni đaci bude svijest o zdravoj hrani

Slatkiši i sokovi bez šećera, zdrave žitarice, razne vrste voća i povrća, zimnica i ajvar krasili su danas štandove ispred Osnovne škole “Jovan Cvijić” u banjalučkom naselju Kočićev vijenac, čiji su učenici organizovali izložbu zdrave hrane.