Vijesti 01.03.2016.

Više od 600 fotografija zagrljaja u Derventi

ČITANJE: 1 minuta
derventa
U Derventi je sprovedena kampanja “Zagrli za Ginisa, zagrli za rijetke”, koju je pokrenuo Savez za rijetke bolesti Republike Srpske, a veliki doprinos u sprovođenju kampanje na ovom području pružili su volonteri lokalnog Omladinskog centra “Derbent”.

Više od 600 fotografija zagrljaja poslato je u onlajn album Saveza za rijetke bolesti sa područja opštine Derventa.

Načelnik opštine Milorad Simić je sa svojim saradnicima dao punu podršku ovoj akciji i na druženju u Udruženju roditelja omladine i djece sa posebnim potrebama “Sunce” napravljeno je 137 fotografija, potvrđeno je iz opštine Derventa.

Savez se priključio aktivnostima koje su pokrenute u regionu, u partnerstvu sa Srbijom i Hrvatskom, u obaranju Ginisovog rekorda u broju prikupljenih fotografija zagrljaja.

Kampanja je prethodila obilježavanju Međunarodnog dana rijetkih bolesti, 29. februara.

U Udruženju “Sunce” registrovano je pet korisnika sa rijetkim bolestima.

Od rijetkih bolesti najčešće obolijevaju djeca, a ova kampanja ima za cilj da se da podrška svima koji boluju od rijetkih bolesti i ujedno stvori prilika da se napravi registar rijetkih bolesti u Savezu za rijetke bolesti Srpske, da bi se pomoglo tim ljudima jer im je potrebna pomoć, materijalna, psihološka ili savjetodavna.

Ujedno, kampanjom se nastojala podići i svijest šire javnosti o potrebama ove populacije jer upravo, zbog malog broja oboljelih, nema dovoljno saznanja o njima.

(Agencije)