Sport 31.03.2019.

Više od hiljadu karatista u “Boriku”

ČITANJE: 1 minuta

Banjaluka i karate klub Bušido domaćini su sedmog po redu turnira “Bušido open 2019”. U SD “Borik” okupilo se oko 1.100 takmičara iz 80 klubova, koji dolaze iz deset država. Organizatori kažu da su zadovoljni odzivom i da sve protiče u najboljem redu.

“Naši takmičari su malo oštećeni, jer su njihovi treneri uključeni u samu organizaciju turnira. Oni danas imaju zadatak da se što bolje sami predstave na ovom turniru. Mi imamo kvalitetne takmičare, koji prave dobre rezultate, pa ne sumnjamo da će tako biti i danas”, rekao je Draško Milovanović, direktor turnira.

A naporne treninge i povjerenje trenera opravdao je Nemanja Radulović, član Karate kluba “Bušido”, koji je osvojio bronzanu medalju u katama.

“Konkurencija je bila jaka i bilo je teško doći do medalje. Smatram da sam mogao mnogo bolje, jer sam se dugo spremao za ovaj turnir, i malo sam razočaran. Ali medalja je medalja”, rekao je Nemanja.

Delegat turnira Bojan Tadić pohvalio je organizaciju i istakao da ovaj turnir spada u jedan od najmasovnijih i najkvalitenijih karate turnira u Republici Srpskoj i BiH.

(atv)