Vijesti 03.06.2019.

VIŠE SADRŽAJA NA SELU: Izgrađeno novo sportsko igralište u Potkozarju

ČITANJE: 1 minuta

Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić, sa saradnicima, posjetio je danas Potkozarje, povodom izgradnje novog sportskog igrališta uz Osnovnu školu „Milutin Bojić“.

Radojičić je naglasio da je ovo igralište otvoreno u okviru nastojanja Gradske uprave da se na cijeloj teritoriji grada obezbijede različiti društveni sadržaji koji će poboljšati kvalitet života lokalnog stanovništva.

– Igralište će služiti za školske sportske aktivnosti, ali i za potrebe mještana da se bave sportom i rekreacijom. U potkozarskim mjestima smo sproveli brojne aktivnnosti – u Verićima je završen veliki društveni dom, u Piskavici sagradili dječije sportsko igralište, a slijedi nam obnova društvenog doma u Mišinom hanu – rekao je Radojičić, koji je prisustvovao i školskoj priredbi koja je organizovana povodom dana OŠ „Milutin Bojić“.

Direktor Osnovne škole „Milutin Bojić“ u Potkozarju, Duško Petrović, naglasio je da je za ovu školu izgradnja sportskog igrališta od velikog značaja. On je dodao da, pored toga, ova škola ima potrebu za obnovom fasade i stolarije i izrazio nadu da će u narednom periodu taj posao biti realizovan.

Predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Potkozarje Đurađ Ivić, kazao je da je izgradnjom sportskog igrališta ispunjena velika želja djece, ali i njihovih roditelja, jer će na ovaj način djeca svoje slobodno vrijeme provoditi u sportskim aktivnostima.

Novo igralište u Potkozarju izgrađeno je donacijom kompanije „MG mind“.