Vijesti 13.03.2016.

Višegrad: Priveden napadač na novinarsku ekipu

ČITANJE: 1 minuta
visegrad ravnogorci
Policija u Višegradu identifikovala je i pronašla osobu koja je danas pokušala da oduzme kameru snimatelju televizije N1 iz Sarajeva i u toku je njegovo privođenje u Policijsku stanicu, potvrdili su danas za Fenu u Ministarstvu unutrašnjih poslova RS.

Ekipa N1 iz Sarajeva je višegradskoj policiji prijavila napad, koji se dogodio po okončanju skupa koji su danas organizovali pripadnici Ravnogorskog pokreta iz Republike Srpske povodom 70 godina od hapšenja Dragoljuba Draže Mihailovića.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova RS su rekli za Fenu da je reporterka N1 Adisa Ibrahimović u izjavi navela da su, u 13.30 sati, po okončanju ovog skupa koji je održan u mjestu Draževina, njoj i snimatelju prišle tri osobe koje su je verbalno napale.

Treća osoba je, kako je prijavila, potom pokušala da oduzme kameru snimatelju te da su u tom napadu zadobili i određene fizičke povrede.

U policiji je u toku uzimanje izjave od ekipe N1, a na mjestu događaja se prikupljaju i izjave očevidaca. O ovom slučaju policija će obavijestiti dežurnog tužioca.

U MUP RS su naveli da je skup članova Ravnogorskog pokreta u Višegradu policiji prijavljen i prisustvovalo mu je oko 1.000 učesnika.

(Agencije)