Sport 19.02.2021.

VIŠESTRUKI ZNAČAJ SPORTSKE MANIFESTACIJE: Beograd i ovog aprila polazna tačka trke “Beograd-Banjaluka”

ČITANJE: 1 minuta

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić najavio je danas da će Beograd i ovog aprila biti polazna tačka tradicionalne međunarodne biciklističke trke “Beograd – Banjaluka”.

“Međunarodna biciklistička trka `Beograd – Banjaluka` veoma je važna sportska manifestacija za naša dva grada, u kojima žive pripadnici istog naroda. Osim u sportskom, ova trka je veoma značajna u privrednom i ekonomskom smislu, zbog svog međunarodnog karaktera”, rekao je Radojičić.

On je istakao da je Beograd uz Banjaluku jedna od najvažnijih karika ove trke koja godinama okuplja vrhunske bicikliste i da će i ovog aprila biti polazna tačka biciklističkog karavana koji će okupiti ekipe poput tima Bardijani-CSF-Faicane /Bardiani-CSF-Faizanè/ i Voster ATS /Voster ATS/, saopštio je medija tim trke “Beograd – Banjaluka”.

Radojičić je podsjetio i da biciklizam izuzetno doprinosi promociji zdravog stila života, a to je jedan od velikih izazova savremenog života.

On je istakao da je Beograd u prethodnim godinama značajna sredstva uložio u izgradnju biciklističkih staza.

“U ovom trenutku imamo 100 kilometara biciklističkih staza, što je jedan odsto ukupnog učešća u javnom saobraćaju u Beogradu, a strategija grada je da se taj procenat poveća”, rekao je Radojičić.

(Srna, E.M)