VIŠKOVIĆ: BiH može opstati samo sa Srpskom

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković poručio je svima koji osporavaju Srpsku i njen dan, da time rade i protiv BiH jer ona može opstati samo sa Republikom Srpskom.

– Ukoliko to neki ne žele, pozivam ih da nam to javno saopšte, jer ćemo se mi toj inicijativi obradovati. Spremni smo da Republiku Srpsku vodimo i sa BiH, ali i bez BiH – rekao je Višković novinarima nakon prijema u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske u Banjaluci povodom proslave Dana Republike.

On je naveo da ima informaciju da se sprema još jedna apelacija protiv obilježavanja Dana Republike Srpske.

– Moram razočarati one koji spremaju tu apelaciju, jer nikakva apelacija, niti presuda suda, neće nas spriječiti da slavimo Dan Republike – poručio je Višković.

On je podsjetio da su do sada podnesene dvije apelacije i da je Srpska svoje zakonsko rješenje prilagodila posljednjoj.
– Više se tim pitanjem ne želimo baviti, te pozivam Ustavni sud, kao i predstavnike drugih naroda iz BiH da nam se priključe u proslavi Dana Republike, kako bi i mi mogli da slavimo njihove praznike – rekao je Višković.

On je ocijenio da nije normalno da se Dan Republike slavi nekog drugog datuma osim 9. januara.

Višković je izrazio zadovoljstvo što je Dan Republike danas obilježen dostojanstveno i civilizovano, te što se srpski narod odužio svima koji su živote dali za stvaranje Republike Srpske.

– Danas smo proslavili 27. rođendan Republike koji ukazuje na to da je Srpska i po godinama ozbiljna i takva će ostati – rekao je Višković.

(Srna)

Sutra Dan žalosti u Laktašima

Zbog tragične pogibije i nenadoknadivog gubitka mladih života u saobraćajnim nesrećama, koje su se desile u noći, 14. januara opština Laktaši proglašava Danom žalosti, srijedu, 16. januar.

VIŠKOVIĆ: Izmjene Krivičnog zakona u prvom kvartalu ove godine

Premijer Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas Srni da bi u prvom kvartalu ove godine trebalo da budu utrđene izmjene i dopune Krivičnog zakona Srpske, jer su pojedini članovi zakona slabo primjenjivani u praksi ili nisu bili dovoljno jasni.

“ZDRAVO DA STE” Počinju besplatne radionice za djecu i mlade

Udruženje građana “Zdravo da ste” Banja Luka počinje realizaciju besplatnih radionica u okviru projekta “Mjesne zajednice prijatelji djece – klubovi za djecu i mlade”. Kako navode iz ovog udruženja, cilj projekta je unaprijediti kapacitete i uslove zajednice da adekvatno odgovori na probleme i potrebe djece i mladih putem kreiranja sadržaja za kvalitetno provođenje slobodnog vremena