Politika 02.06.2022.

Višković: Bolesnim umovima hitno stati ukraj

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da dojave o postavljenim bombama u Srpskoj šalju bolesni umovi kojima pod hitno treba da se stane ukraj, odnosno da se otkrije odakle stižu, ko stoji iza njih i šta se želi postići.

Višković je rekao da to prelazi priču o hakerima, te da je razgovarao sa ministrom unutrašnjih poslova Draganom Lukačom, koji je u Briselu, te tražio da upozna evropsku administraciju o tome kako bi svi uložili napor da se otkrije sa kojih adresa i sa kojom namjerom dolaze te morbidne poruke.

“To mogu da rade samo bolesni umovi, ali mi kao institucije moramo da odgovorimo. Ne vrijedi se više baviti posljedicama, krajnje je vrijeme da se počnemo baviti uzrocima, a to su da se otkriju adrese odakle dolaze, sa kojom namjerom, ko stoji iza tih poruka i šta se želi postići sa tim porukama”, rekao je Višković novinarima u Nevesinju.

On je naveo da je jutros zbog dojave koja je došla na mejl Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske morala da se provede zakonom propisana procesudra, odnosno da se prazni Klinički centar.

(E.M)