Politika 22.04.2021.

Višković – Brnabić: Dosadašnja saradnja između Republike Srpske i Srbije odlična

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas u Banjaluci sa predsjednicom Vlade Republike Srbije Anom Brnabić.

U otvorenom i srdačnom razgovoru, predsjednik Vlade zahvalio se, u ime Vlade Republike Srpske, na podršci koju je Srbija u prethodnom periodu pružila Republici Srpskoj pri realizaciji infrastrukturnih projekata.

Na sastanku je razgovarano o zajedničkim projektima iz oblasti izgradnje saobraćajne infrastrukture, energetike i gasifikacije, poput izgradnje auto puta, hidroelektrane „Buk Bijela“, te aerodroma u Trebinju, čija realizacija predstoji u narednom periodu.

Na današnjem sastanku razgovarano je i o predstojećoj zajedničkoj sjednici dvije vlade koja će biti održana u Istočnom Sarajevu.

Ocijenjeno je da je dosadašnja saradnja između Republike Srpske i Srbije odlična, te da postoji prostor za njeno dalje unapređenje.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković zahvalio je Srbiji i na pruženoj pomoći tokom pandemije virusa korona, posebno kada je riječ o procesu imunizacije.

U delegaciji Vlade Republike Srpske, osim predsjednika Vlade Radovana Viškovića, u razgovorima su učestvovali ministar finansija Zora Vidović i ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač.

U delegaciji Vlade Republike Srbije, osim predsjednice Vlade Ane Brnabić, bili su ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, ambasador Srbije u BiH Aleksandar Đorđević, generalni konzul u Banjaluci, te generalni sekretar Ministarstva finansija Srbije.

(E.M)