Politika 27.10.2022.

Višković čestitao Brnabićevoj izbor za premijera Srbije

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković čestitao je danas Ani Brnabić izbor za premijera Srbije, ističući da je uvjeren da će se bliski odnosi dvije vlade i dalje razvijati, na zadovoljstvo naroda sa obje strane Drine.

“Imajući u vidu dosadašnju uspješnu saradnju naših vlada uvjeren sam da ćemo i u Vašem novom mandatu nastaviti da realizujemo postojeće, ali i planiramo nove zajedničke projekte od obostranog interesa”, istakao je Višković u čestitki koju je uputio u svoje i u ime Vlade Srpske.

On je naveo da su tokom prethodnog premijerskog mandata Brnabićeve vlade Republike Srpske i Srbije sarađivale na realizaciji niza velikih projekata od nacionalnog interesa, te da je siguran da će ovakav kurs biti zadržan i u narednim godinama, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose s javnošću.

“U vrijeme kada se cijeli svijet suočava s nizom ozbiljnih izazova, čije posljedice gotovo svakodnevno osjećamo i na našim prostorima, ne postoji veća i izraženija potreba za međusobnim uvažavanjem, razumijevanjem i saradnjom između Republike Srpske i Srbije”, naglasio je Višković.

On je u čestitki poručio da vlade Republike Srpske i Srbije imaju zavjetnu obavezu prema srpskom narodu da predano njeguju i razvijaju veze koje nijedna granica ne može da raskine.

Skupština Srbije izabrala je sinoć novu Vladu sa Anom Brnabić na čelu.