Politika 27.07.2021.

Višković čestitao Dan ustanka protiv fašizma

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković čestitao je 27. jul – Dan ustanka protiv fašizma, učesnicima Narodnooslobodilačke borbe, njihovim potomcima i građanima Republike Srpske.

Uime Vlade Republike Srpske i svoje ime, učesnicima Narodnooslobodilačke borbe, njihovim potomcima i svim građanima Republike Srpske, čestitam 27. jul Dan ustanka protiv fašizma, naveo je Višković.

On je naglasio da je na današnji dan 1941. godine počela borba za slobodu protiv fašističkog okupatora, u kojoj je srpski narod podnio ogromnu žrtvu i dao nemjerljiv doprinos pobjedi nad fašizmom u Drugom svjetskom ratu, navedeno je u čestitki.

– Na dan, kada obilježavamo jedan od najznačajnijih datuma u našoj istoriji sjećamo se i odajemo počast našim herojima, koji su položili svoje živote za slobodu. Sa ponosom i vječnom zahvalnošću čuvamo uspomenu na njihovu herojsku žrtvu da bismo mi danas živjeli u slobodi. Njihova žrtva u borbi protiv najvećeg zla u istoriji čovječanstva obavezuje nas da nastavimo da društvo izgrađujemo na temeljima antifašizma i da u tom duhu vaspitavamo generacije koje dolaze – navodi premijer Srpske.

(Srna/A.M.)