Politika 21.01.2023.

Višković čestitao Đi Pingu kinesku Novu godinu

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković uputio je čestitku ambasadoru Narodne Republike Kine u BiH Јi Pingu povodom nastupajuće kineske Nove godine.

U ime Vlade Republike Srpske, i u svoje ime, želim da Vam uputim srdačne čestitke povodom nastupajuće kineske Nove godine, uz najljepše želje za uspjeh i prosperitet Narodne Republike Kine i našeg bratskog kineskog naroda. Ponosan sam na naše prijateljske odnose koje karakterišu povjerenje i uzajamna podrška, kao i na rezultate dosadašnje uspješne saradnje koji se ogledaju u realizaciji značajnih infrastrukturnih projekat, ali i u sve značajnijim ulaganjima kineskih kompanija u Republiku Srpsku – naveo je Višković u čestitki.

Istakao je da ga posebno raduje što se razvija kulturna saradnja, koja će doprinijeti još boljem međusobnom razumijevanju naših naroda.

– Uz veliku zahvalnost na dosadašnjoj podršci i pomoći koju je Narodna Republika Kina pružila Republici Srpskoj, primite srdačne pozdrave i najljepše želje povodom nastupajuće kineske Nove godine – navodi se u čestitki predsjednika Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića.