VIŠKOVIĆ DONIRAO 50.000 KM: Susret sa “Mrvicama” i njihovim roditeljima kod premijera izazvao posebne emocije

Premijer RS, Radovan Višković razgovarao je sa predstavnicima Udruženja roditelja prijevremeno rođene djece u Srpskoj “Mrvice” i tom prilikom iz sredstava premijera obećao donaciju od 50.000 КM za prikupljanje nedostajućih sredstava za nabavku opreme za specijalističke oftalmološke preglede za prijevremeno rođenu djecu u RS.

U odnosu na ukupan broj poroda u Srpskoj, čak 12 odsto djece rođeno je prijevremeno. Prijerođene bebe zahtijevaju posebnu njegu, brigu i pažnju, a u pojedinačnim slučajevima i posebne medicinske tretmane, koje do sada UKC nije posjedovao.

Udruženje “Mrvice” iz Banjaluke već neko vrijeme prikuplja novac za kupovinu lasera i potrebnu opremu za specijalističke oftalmološke preglede, koja će terapijskim tretmanima spriječiti oštećenje ili potpuni gubitak vida kod prijevremeno rođene djece, za šta je potrebno oko 92.000 КM. Tim povodom nedavno je održano i humanitarno veče.

Premijer Višković istakao je da “Mrvice” zaslužuju ravnopravan tretman sa ostalim bebama rođenim u Srpskoj i da će uz njegovo lično zalaganje u narednom periodu to biti omogućeno i kod nas. S obzirom da se radi o jednim od najosjetljivih kategorija u društvu, razgovor o našim najmlađim sugrađanima sa njihovim roditeljima iz Udruženja kod premijera je izazvao posebne emocije, te je članovima Udruženja obećao da će se potrebna potreba u UKC-u naći već početkom sljedeće godine.

“Roditelji prijevremeno rođene djece do sada su po ovom pitanju tražili pomoć u Srbiji, ali sa novim aparatima imaće i tu vrstu terapije kod nas. Nastojaćemo da ovu opremu imamo i u drugim centrima u Srpskoj”, rekao je Višković nakon sastanka sa predstavnicima Udruženja “Mrvice”, rekao je Višković.

Danka Mirjanić iz Udruženja “Mrvice” zahvalila je premijeru za novčanu podršku i izrazila nadu da će već početkom naredne godine UКC imati opremu za specijalističke oftalmološke preglede za prijevremeno rođenu djecu.

“Riječ je o laseru oftamoskopu, koji može da djeluje i na glaukome i tumore”, rekla je Mirjanićeva i za novčanu pomoć zahvalila i predsjedniku Srpske Željki Cvijanović.

(banjaluka.net/Srna)

NEZADOVOLJSTVO SE ŠIRI: I Željko Dubravac, predsjednik RO DNS-a Banjaluka, protiv Aćimovića

Predsjednik Regionalnog odbora Demokratskog narodnog saveza Banjaluka Željko Dubravac smatra da je prijedlog Predsjedništva ove stranke da Draško Aćimović bude ministar za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara BiH krajnje neozbiljan i pridružuje se zahtjevima Darka Banjca, Nenada Nešića i Slavka Gligorića da se razmotri ime drugog kandidata, saznaje opcija.net u vrhu banjalučkog odbora

ALTERNATIVA: DNS razmatra mogućnost da umjesto Aćimovića kandiduje Jokića

Dragan Jokić iz Srpca mogao bi biti novi kandidat DNS za ministra u Savjetu ministara BiH, saznaje ATV. Jokić je Crnogorac, i trebao bi biti kandidat umjesto Draška Aćimovića, koji se izjašnjava kao Italijan, a oko čijeg se imenovanja digla prava bura. Naime, zbog kandidovanja Aćimovića za ministra od devet predsjednika regija u DNS-u, šest

Produžen pritvor osumnjičenom za ubistvo Slaviše Krunića

Vrhovni sud Republike Srpske produžio je pritvor Benediju Đukanoviću iz Banjaluke, koji je jedan od osumnjičenih za ubistvo banjalučkog biznismena Slaviše Krunića i člana njegovog obezbjeđenja Žarka Pavlovića, potvrđeno je Srni u ovom sudu. “Rješenjem Vrhovnog suda produžen je pritvor Benediju Đukanoviću za još jedan mjesec i prema ovom rješenju pritvor može trajati do 12.

ANJA LJUBOJEVIĆ (SNSD) O SNIMCIMA SA PLAŽE: Ne stidim se svog tijela, zašto me nisu snimili kako krečim?

Anja Ljubojević, član Gradskog odbora SNSD-a i diplomirani politikolog, našla se ovih dana u središtu medijske pažnje, nakon što je jedan portal, naklonjen PDP-u, objavio seksistički tekst „Mlada SNSD-ovka voli pokazivati tijelo“, garniran privatnim fotografijama sa ljetovanja. Vrlo brzo, sporni tekst je uklonjen sa portala, a Ljubojevićki podrška, čini se, stiže sa svih strana, dobrim

Amelie Lens na narednom Sea Star festivalu!

I dalje se priča o epskom partiju za desetine hiljada techno fanova koje su na prošlom Sea Star festivalu dočekali Nina Kraviz i Sven Väth, a već se sprema novi, još veći rave u laguni Stella Maris 22. i 23. maja iduće godine! Nakon što je pokorila sve najveće svjetske festivalske pozornice i rasprodala gotovo