Višković i Radojičić prisustvovali početku izgradnje saobraćajnice Paprikovac – Lauš

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić prisustvovali su danas početku izgradnje saobraćajnice Paprikovac-Lauš, jednog od najvećih projekata iz oblasti saobraćajne infrastrukture, vrijednog 2,7 miliona KM, s rokom za izgradnju od 270 radnih dana.

Višković je istakao da je Vlada Srpske izdvojila sredstva za ovaj projekat koji je od značaja za sve građane Srpske, ne samo Banjaluke i Lauša, jer olakšava pristup Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske i rasteretiće saobraćajne gužve pogotovo u jutarnjim časovima.

“To je samo jedan u nizu projekata koji se ovdje gradi. Ovom izgradnjom Lauš dobija i novu površinu koja će omogućiti Banjaluci da se još brže razvija. Siguran sam da ćemo imati priliku da u narednih par godina prisustvujemo otvaranju svih sadržaja koji su ovdje namijenjeni”, rekao je Višković novinarima.

On je naveo da je Vlada na današnjoj sjednici odobrila i dva miliona KM za nastavak ili rekonstrukciju Ulice Ivana Gorana Kovačića u Banjaluci.

“Vlada će sa gradom i dalje učestvovati u realizaciji infrastrukturnih projekata jer je to za dobrobit svih građana Banjaluke i Srpske”, poručio je Višković.

Radojičić rekao je da nova saobraćajnica, za koju je Vlada Srpske odobrila 2,5 miliona KM, a ostatak grad, ima višestruk značaj, te će povezivati Ulicu Jovana Raškovića i Karađorđevu ulicu.

On je dodao da je Vlada Srpske i ovaj put omogućila izvođenje jednog od krupnih kapitalnih projekata u Banjaluci koji ima širi značaj.

“Ovim dobijamo novu prilaznu saobraćajnicu prema Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske koji je vrlo opterećen saobraćajem. Naselje Lauš dobija još jednu pristupnu saobraćajnicu, čime dobijamo paralenu liniju uz zapadni tranzit u ovom dijelu grada”, precizirao je Radojičić.

Prema njegovim riječima, ovom saobraćajnicom na Laušu se otvara novi kvart koji je predviđen kao višestruka zona za stambene zgrade i prostor za rekreaciju koji su važni za cijeli grad.

“Regulacioni plan za ovaj dio Lauša je izuzetno dobar sa mnogo različitih sadržaja, a otvaranje centralne saobraćajnice kroz taj prostor daje nam potpuno novi kvart u gradu”, rekao je Radojičić.

On je dodao da naselje Lauš, nakon izgradnje kružnog toka, ovim dobija mnogo, dodavši da se gradi objekat nove mjesne zajednice i policijske stanice, da je danas počela izgradnja još jednog dječijeg igrališta, a da je u planu i sportska dvorana.

“Lauš dobija nekoliko izuzetno važnih i krupnih infrastrukturnih projekata i objekata koji će rješavati brojne probleme mještana”, naglasio je Radojičić.

Saobraćajnica je u dužini od 800 metara, sa 80 metara dugim vijaduktom, koja će napraviti spoj Sanske ulice na Laušu, od crkve preko “Ekonomije” do ulice Jovana Raškovića na Paprikovcu, gdje će biti izgrađena nova raskrsnica sa Zelengorskom ulicom.

Na osnovu sprovedenog tendera radove će izvoditi preduzeće “Niskogradnja”.

(Srna)

Kinezi pregovaraju sa “Prijedorputevima” o proizvodnji asfalta za auto-put Banjaluka – Prijedor

Preduzeće Prijedorputevi je započelo pregovore s kineskom kompanijom China Shandong International Economic u vezi  s proizvodnjom asfalta za izgradnju autoputa Banjaluka – Prijedor, pri čemu je uzeta u obzir činjenica da se u Kamičanima, na sredini trase, nalazi asfaltna baza, najpogodnija za ove radove. Vijest je potvrdio Dragan Čorokalo, direktor Fortis grupe, u čijem sastavu posluju

U subotu manifestacija „Drinić kroz igru i pjesmu“

Kulturno umjetničko društvo (KUD) „Grmeč“ iz Drinića u opštini Petrovac, sedmi put po redu organizuje tradicionalnu manifestaciju Veče folklora „Drinić kroz igru i pjesmu“, koja će biti održana u subotu 14. decembra ove godine.

OTKRIVAMO: Draško Aćimović kandidat DNS-a za člana Savjeta ministara BiH

Demokratski narodni savez uspio je da, u komunikaciji sa koalicionim partnerima, dobije jedno ministarsko mjesto u novom Savjetu ministara BiH, a resor za ljudska prava i izbjeglice, koji će pripasti DNS-u, ova stranka namijenila je Drašku Aćimoviću, saznaje opcija.net. Aćimović je rođen 1965. u Banjaluci, a tokom devedesetih je, navodno, imao značajnu poslovnu karijeru u

MEĐUNARODNA AKCIJA “MADAGASKAR”: MUP RS uhapsio Holanđanina u Banjaluci

Kornelis Marinus van Velzen, rođen u Lindenu u Holandiji priveden je u prostorije Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske u Banjaluci, potvrdila načelnik Odjeljenje za odnose sa javnošću MUP-a Republike Srpske Mirna Miljanović. Miljanovićeva je ranije danas izjavila da policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske u saradnji

Popularni rep-kor sastav “Straight Jackin” u banjalučkom KSB-u

Predstojeći vikend u banjalučkom KSB-u biće obilježen još jednim odličnim nastupom. U subotu 14. decembra očekuje nas popularni rep-kor sastav Straight Jackin. Poznat po jasnim tekstovima i energičnoj svirci, ali i mješanju žanrova, ovaj sastav na sceni je od sredine devedesetih, a prvi album bio je “Ulaz se otvara češće”. Za vrijeme studija režije u

NAJAVLJEN TREĆI „BL RISING“: Humanitarni događaj posvećen alternativnoj muzici

U organizaciji Udruženja građana „Kultura kulturi“ iz Banjaluke, u banjalučkom klubu „City pub“ 3. i 4. aprila sljedeće godine (petak i subota) po treći put biće održan „BL Rising“, smotra humanitarnog karaktera posvećena alternativnoj muzici i autorskim bendovima. Nakon dva uspješna izdanja „BL Rising“ polako postaje jedan od značajnijih događaja posvećenih različitim muzičkim žanrovima i

Pogledajte rezultate mjerenja kvaliteta vazduha za 6-8. decembar

Izvještaji o rezultatima kontinuiranog mjerenja aerozagađenosti, koje za Grad obavlja Institut za građevinarstvo „IG“, svakodnevno se objavljuju njihovom sajtu. U skladu sa metodologijom mjerenja, rezultati za PM10 (čestice čađi) objavljuju se svakih sedam dana. Ovdje pogledajte najnoviji izvještaj: za period 6-8. decembar 2019. godine…