Politika 08.12.2022.

Višković i Šeldon: Početkom iduće godine počinje realizacija više projekata

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i šef Kancelarije Svjetske banke za BiH i Crnu Goru Kristofer Šeldon istakli su danas da će početkom iduće godine početi realizacija više dogovorenih projekta u saradnji sa Svjetskom bankom, uključujući i onaj koji se odnosi na podršku zdravstvenom sektoru.

Na sastanku je izražena obostrana spremnost da se nastavi proces restrukturisanja “Željeznica Republike Srpske” i projekta u vezi sa registracijom nekretnina, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

Višković je izrazio očekivanje da će iduće godine započeti realizacija i već dogovorenih projekata sa Svjetskom bankom u vezi podrške novom zapošljavanju, podizanja energetske efikasnosti objekata javne infrastrukture, vodosnadbijevanja i zaštite od poplava, kao i podrške malim i srednjim preduzećima.

Premijer je zahvalio šefu Kancelarije Svjetske banke za dosadašnju podršku, te naglasio da očekuje da će se ova saradnja nastaviti i idućem periodu, realizacijom već ugovorenih projekata.

Tokom sastanka razmotrene su trenutne aktivnosti na realizaciji aktuelnih projekata sa Svjetskom bankom iz više oblasti, a razgovorano je i o ulasku u pregovore o potencijalnim, novim projektima.

(Srna)