Politika 11.12.2020.

Višković: Ispunjeni svi prijedlozi zanatlija

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas sa predstavnicima Zanatsko preduzetničke komore Republike Srpske.

Predstavnici Zanatsko preduzetničke komore Republike Srpske, koja okuplja 21.800 zanatlija u Republici Srpkoj, su istakli da sa predsjednikom Vlade imaju odličnu saradnju.

Predstavnici Komore su naglasili da su ispunjeni svi prijedlozi i sugestije koje su upućene s njihove strane, a o kojima je razgovarano na dosadašnjim sastancima sa predsjednikom Vlade.

Predstavnici Zanatsko preduzetničke komore Republike Srpske su zahvalili predsjedniku Vlade na iskrenom razgovoru i uvažavanju njihovih prijedloga i sugestija.

Ovom prilikom dogovoreno je da će sa, po stupanju na dužnost, novim direktorom Inspektorata Republike Srpske, kao i sa predstavnicima Ministarstva privrede i preduzetništva biti upriličen sastanak, na kojem će se razgovarati i razmatrati određeni problemi sa kojima se susreću znatalije kako bi u narednom periodu bili prevaziđeni.

Mjerama Vlade Republike Srpske bili su obuhvaćeni i mali privrednici, zantalije u mjesecima kada im je zbog pandemije virusa korona bio zabranjn rad odlukama Republičkog štaba za vanredne situacije. Podrška se ogledala u uplatama poreza i doprinosa, i najniže plate za radnike u ovim djelatnostima.

(Banjaluka.net)