Biznis 27.09.2022.

VIŠKOVIĆ: Izgradnja nove dionice od Rudog prema Priboju 2023.

ČITANJE: 1 minuta

Nosilac liste SNSD-a za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH Radovan Višković izjavio je danas da je vlast predvođena SNSD-om u ovoj godini investirala više od pola miliona KM u opštinu Rudo i da je u planu da se u narednoj godini krene sa izgradnjom nove dionice puta prema Priboju.

Višković je u Rudom, gdje je održan predizborni skup SNSD-a, istakao da je u pitanju ključna investicija koju je kandidovala lokalna zajednica i da ovih dana očekuju završetak projektno-tehničke dokumentacije.

On je podsjetio i da se vode razgovori o načinu kako da Republika Srpska preuzme ono što je kompanija „Komsar“ imala na ovom području, hotel i projekte hidrocentrale „Mrsovo“, kao i termoelektrane tri u Ugljeviku.

– Ukoliko to privedemo kraju na obostrano zadovoljstvo, ovaj hotel će biti prenesen na lokalnu zajednicu koja će upravljati tim objektom, a hidrocentrala „Mrsovo“ će biti u vlasništvu Republike Srpske, odnosno „Elektroprivrede“ – rekao je Višković.

Kandidat SNSD-a za Narodnu skupštinu iz Izborne jedinice devet Isidora Novaković kaže da joj je čast što je dio tima SNSD-a.

– Siguri smo da će Rudo podržati SNSD, prave istinske borce za Republiku Srpsku i naš narod – rekla je Novakovićeva.

Prethodno je održana tribina SNSD-a u Čajniču, gdje su se u prepunoj sali okupljenima predstavili kandidati za predsjednika Republike Srpske Milorad Dodik i za srpskog člana Predsjedništva BiH Željka Cvijanović i kandidati za parlament Srpske i Parlamentarnu skupštinu BiH.

(Srna/SB)