Vijesti 22.10.2015.

Višković: Neka ne izlaze na ulice, bolje je da traže vanredne izbore

ČITANJE: 1 minuta
Radovan-ViskovicŠef Kluba poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Radovan Višković rekao je da ne podržava izlazak na ulice kao jedan od mogućih oblika vanparlamentarne borbe koju su juče najavili predstavnici opozicionih partija u Srpskoj, te da je od toga bolje da opozicija zatraži vanredne izbore.

– Ako misle da kroz demokratski način borbe mogu da ruše ovu vlast, ajmo onda raspisati vanredne izbore, izaći pred građane, pa neka građani kažu šta misle. Ako kažu da treba da predamo vlast, mi ćemo je predati – rekao je Višković novinarima u Banjaluci, komentrišući jučerašnju najavu opozicije da idu u vanparlamentarnu borbu zbog zaključaka usvojenih na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske.

On je naglasio da lično nije pristalica protesta, naglasivši da “ulica nije dobro rješenje”.

– Živimo u jednoj podijeljenoj državi gdje takva vrsta priče i organizacije treba dobro da se odmjeri. Treba razmišljati ko je u stanju da sutra kontroliše te mase. Bojim se da se to neće moći iskontrolisati – upozorio je Višković, dodajući da je iz primjera u regionu vidljivo kako protesti na ulici izmaknu kontroli.

Poslanici opozicije najavili su juče vanparlamentarnu demokratsku borbu jer smatraju da su zaključci, usvojeni na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske, “nezakoniti i neustavni” i predstavljaju “institucionalni poziv na linč”.

(Agencije)