Vijesti 05.01.2023.

Višković: Neka praznik Rođenja Isusa Hrista da mudrosti i razboritosti svima

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković uputio je božićnu čestitku Njegovoj svetosti arhiepiskopu pećkom mitropolitu beogradsko-karlovačkom i patrijarhu srpskom gospodinu Porfiriju, mitropolitima, episkopima, sveštenstvu, monaštvu, i cjelokupnom pravoslavnom narodu srpskom, kao i svim drugim pravoslavnim vjernicima koji praznuju po julijanskom kalendaru.

“U ime Vlade Republike Srpske, i svoje, čestitam predstojeći praznik Rođenja Gospoda Isusa Hrista!

Želim Vam da u dobrom zdravlju proslavite najradosniji praznik koji nas podsjeća na suštinske i neprolazne vrijednosti, oličene najprije u sabornosti, slozi i uzajamnom poštovanju.

Neka praznik Rođenja Isus Hristos, da mudrosti i razboritosti svima, da sve činimo i svu snagu ulažemo na opšte dobro i napredak našeg naroda i naše Svete crkve.

Neka Vašim molitvama – uznesenim u praznične dane, Vitlejemski Mladenac izlije obilje blagoslova i na našu otadžbinu Republiku Srpsku.

S iskrenim željama pozdravljam Vas vjekovnim pozdravom: Mir  Božji, Hristos se rodi”, navodi se u čestitki predsjednika Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića.

(N.M.)