Politika 06.11.2020.

Višković: Nemjerljiv doprinos MUP-a bezbjednosti i očuvanju Srpske

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković poželio je kadetima 22. klase Policijske akademije i Osme klase za pripadnike Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a Srpske, kojima je danas u Zalužanima ozvaničen početak obuke, uspjeh u školovanju i da postanu punopravni pripadnici MUP-a koji je dao i daje nemjerljiv doprinos bezbjednosti i očuvanju Srpske.

On je rekao kadetima da su već postigli uspjeh time što je njih 350 odabrano od 1.700 kandidata.

“Želim vam da uđete u stroj MUP-a i da nikada ne obrukate ovu uniformu. Izabrali ste častan posao”, poručio je Višković.

On je rekao da je očuvanje bezbjednosti građana i Republike Srpske važno i poželio kadetima da se tokom školovanja uspješno izbore i sa aktuelnim izazovima kao što su epidemija virusa korona, migrantska kriza i slično.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač istakao je da je u nove objekte za školovanje i nove sadržaje u Centru za obuku u Zalužanima uloženo oko 4,5 miliona KM.

“Ovo je savremeni centar za školovanje koji je na najvišem svjetskom nivou. Ovo smo uradili zahvaljujući podršci predsjednika Republike Željke Cvijanović, srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i Vlade Srpske sa premijerom Viškovićem na čelu”, istakao je Lukač.

On je naveo da od kadeta očekuje da uspješno završe školovanje da bi MUP dobio kvalitetan kadar.

“Želimo da napravimo prave policajce koji će se brinuti za bezbjednost Srpske i njenih građana”, naglasio je Lukač.

On je rekao da je uvjeren da su od 1.700 kandidata izabrani najbolji.

(Srna)