Politika 23.06.2022.

VIŠKOVIĆ NEŠIĆU: Platu premijera komentarišu oni koji su se bahatili u javnosti

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković pozvao je Nenada Nešića da kaže građanima Republike Srpske kolika je njegova plata kao poslanika u Parlamentarnoj skupštini BiH i šta je za tu platu uradio za Republiku Srpsku i građane.

Višković je pozvao Nešića i da građanima Republike Srpske odgovori kolika su mu bila primanja dok je primao platu direktora Javnog preduzeća “Putevi Republike Srpske” i poslanika u Paralamentarnoj skupštini BiH.

Na pitanje Srne da prokomentariše izjavu predsjednika DNS-a Nenada Nešića u vezi sa platom premijera, Višković je rekao da Nešić komentariše platu predsjednika Vlade, ali ga nije čuo da komentariše iznos plata pojedinih gradonačelnika, načelnika opštine iz koje on dolazi, kao ni ministra za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara Miloša Lučića, koji je iz DNS-a.

– Predsjednik Vlade se nikada nije bahatio, a građani su vidjeli kako su se u javnosti ponašali pojedinici koji su se danas odvažili da komentrišu premijersku platu – naglasio je Višković.

(Srna)