Politika 01.12.2020.

Višković: Nikada nisam uradio ništa na štetu Srpske

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković poručio je danas da radi i radiće pošteno, profesionalno i odgovorno, te da nikada nije potpisao sumnjiv ugovor, niti uradio bilo šta na štetu Srpske.

Ništa u životu nisam uradio da bih se stidio, naprotiv, pomažem svima kojima mogu. Uvijek sam među narodom, slobodno se krećem i siguran sam da me ljudi uvažavaju, rekao je Višković u Narodnoj skupštini Republike Srpske, odgovarajući na mišljenje poslanika u Klubu SDS Nebojše Vukanovića da se Vlada neprimjereno zadužuje i da sklapa ugovore sa sumnjivim firama kakva je “Batagon”.

On je podsjetio Vukanovića da “Batagon” nije vlasnik hotela “Bistrica” na Jahorini, nego Zdravstveno turistčki centar “Banja Vrućica” i da je hotel počeo da radi.

– Mirno spavam i trezvene glave donosim odluke. Ni od koga nisam doživo bilo kakvo poniženje, niti ću dozvoliti da me neko ponižava – rekao je Višković.

On je naglasio da neke zemlje u okruženju imaju javni dug od 80 odsto bruto domaćeg proizvoda, što nije slučaj u Republici Srpskoj.

– Pričate o Međunarodnom monetarnom fondu, s kojim danas imam razgovor. Oni imaju svoje uslove od kojih neki nisu prihvatljivi za Srpsku i zato ćemo razgovarati. Mi imamo i varijantu ukoliko ne bude kredita ove institucije – naglasio je Višković.

(Srna)