VIŠKOVIĆ OBEZBIJEDIO 3.000 KM: Jedanaestočlanoj porodici Đuričić iz Dervente uručena pomoć

Jedanaestočlanoj porodici Đuričić iz Dervente danas je uručeno rješenje za jednokratnu pomoć od 3.000 KM, koju je za renoviranje porodične kuće obezbijedio predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković.

Porodica Đuričić je 3. januara postala bogatija za još jednog člana Damjana, deveto dijete u porodici koje je ujedno i prva beba rođena u Derventi ove godine.

Višković je odlučio da im uruči jednokratnu novčanu pomoć i paketiće za najmlađe članove povodom božićnih i novogodišnjih praznika, čime im je pružio podršku da prevaziđu tešku materijalnu situaciju i završe renoviranje kuće.

Otac Vladimir Đuričić izrazio je zadovoljstvo što je društvo prepoznalo tešku situaciju u kojoj se porodica nalazi, te istakao značaj brige o višečlanim porodicama koje su značajan stub društva.

“Pomoć će nam mnogo značiti. Iskoristićemo je za izgradnju kuće, u koju sada ulažemo sve resurse. Završetak sa nestrpljenjem očekujemo”, rekao je Đuričić novinarima.

On je zahvalio premijeru Srpske na podršci, te istakao da je to dobar znak da društvo vodi računa o potrebama najosjetljivijih kategorija.

“Do sada smo uglavnom podršku dobijali od pojedinaca koji žive u inostranstvu, a koji su upoznati o našoj situaciji. Veliko je zadovoljstvo osjetiti da na vas misli i opština u kojoj živite, a koja je podržala izgradnju kuće, a evo sada i Vlada”, rekao je Đuričić.

On je naveo da su pri kraju radovi na renoviranju, te je donji dio kuće završen, a da je u toku postavljanje keramike.

Đuričić kaže da porodicu izdržava radeći za dnevnice, ali da, nakon što budu završeni radovi na kući, očekuje da dobije i stalni posao, koji mu je kao dio podrške obećao načelnik Dervente Milorad Simić.

Porodica Đuričić do prije mjesec dana je živjela u neuslovnoj i trošnoj kući u Donjoj Sočanici kod Dervente, bez vode i kupatila, te su mnogi ljudi dobre volje izrazili pomoć da pomognu, kao i opština Derventa.

Majka Gordana Đuričić kaže da sa nestrpljenjem očekuje završetak izgradnje kuće, te da djeci već nedostaje dvorište, jer su trenutno u bakinom stanu u centru Dervente.

“Naučila sam sa djecom, tako da mi nije teško snaći se sada kada je došao i najmlađi član”, rekla je Đuričićeva.

Osim porice Đuričić, praznike u novom, uslovnijem domu, zahvaljujući premijeru Srpske, dočekao je i Duško Stojanović iz Šešlija kod Doboja, kao samohrani otac dva sina koji je do sada živio u trošnoj kući bez kupatila i osnovnih uslova za život.

I sedmočlanoj porodici Čeranić iz Sokolovića kod Sokoca premijer je obezbijedio novčanu pomoć. Pripremljenim novogodišnjim paketićima koje im je, osim donacije, priredila Vlada Srpske, obradovali su se tromjesečni Jovica, dvogodišnja Slađana, devetogodišnja Aleksandra, dvije godine stariji Aleksandar i najstarija Gordana.

Premijer Višković je u vrijeme božićnih i novogodišnjih praznika posebnu pažnju posvetio višečlanim socijalno ugroženim porodicama i samohranim majkama sa bolesnom djecom, uputivši 26 rješenja u iznosu od po 500 KM u vidu jednokratne novčane pomoći.

(Srna)

ZELJKOVIĆ: U Republici Srpskoj nema oboljelih od virusa korona

“Institu za javno zdravstvo Republike Srpske vodi aktivan nadzor nad epidemiološkom situacijom u Srpskoj i možemo sa sigurnošću reći da nemamo niti jedan prijavljen slučaj oboljelih od virusa korona, a takođe nemamo ni sumnjivih slučajeva”, izjavio je Branislav Zeljković, v.d. direktora Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske. On je istakao da je kod dva pacijenta

Vujnićeva i Ljubišić najbolji sportisti Banjaluke

Bojan Ljubišić, rukometaš Borac M:tela, i Sonja Vujnić, odbojkašica Banjaluka voleja, najuspješniji su sportisti Banjaluke za 2019. godinu. Oni su za najuspješnije proglašeni na svečanosti koja je održana večeras u Sportskoj dvorani “Borik”. Ljubišić je slavio u konkurenciji fudbalera Borca Stojana Vranješa i plivača 22. aprila Mihajla Čeprkala, a do priznanja je došao jer je

VIŠKOVIĆ: Odluka Suda politička, predstavlja strah zbog gasovoda

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da je odluka Ustavnog suda BiH politička jer predstavlja u stvari strah u Federaciji BiH da će prihodi po osnovu gradnje gasovoda Bijeljina – Banjaluka ići u budžet Srpske, a ne u BiH. “U Federaciji se postavlja pitanje zato što je to ruski gas – kako ćete

Ministarstvo prosvjete Srpske odgodilo sve ekskurzije van granica BiH

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske naredilo je danas svim srednjim školama da odgode đačke ekskurzije van granica BiH, zbog epidemije virusa korona u nekim evropskim zemljama. Ekskurzije se, kako su naveli, odgađaju dok ne bude potpuno isključena opasnost od širenja ovog virusa. U BiH nema potvrđenih slučajeva zaraze. Trojica Kineza, koji su hospitalizovani u

SNSD, Srpski klub i HDZ uputili u proceduru prijedlog zakona o izboru sudija Ustavnog suda BiH

Predstavnici klubova poslanika SNSD, HDZ i Srpskog kluba u Predstavničkom domu Parlamentarne skuštine BiH u proceduru su predali zajednički Prijedlog zakona o izboru sudija Ustavnog suda BiH, koje je do sada birao predsjednik Evropskog suda za ljudska prava, izjavila je šef Kluba poslanika SNSD u Predstavničkom domu Snježana Novaković Bursać. – Zakon, koji je predat

Banjalučkoj književnici Tanji Stupar Trifunović uručena Vitalova nagrada

Vitalova nagrada “Zlatni suncokret” za najbolju knjigu na srpskom jeziku u 2019. godini uručena je danas Tanji Stupar Trifunović za roman “Otkako sam kupila labuda”. Primajući priznanje za priču o, kako je objasnila, dvije različite žene, ali koje povezuju emocije i ljubav, Trifunovićeva je istakla da je književnost oduvijek zauzimala važno mjesto u njenom životu.