Vijesti 21.05.2021.

Višković obezbijedio stambeni kontejner za socijalno ugroženu osobu

ČITANJE: 2 minute

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković obezbijedio je stambeni kontejner za privremeni smještaj Pere Sokolovića u selu Jaruge kod Bosanskog Grahova koji je jedan od rijetkih stanovnika ovog, u ratu razorenog sela.

Na molbu načelnika Grahova Uroša Đurana, predsjednik Vlade uputio je danas stambeni kontejner koji će socijalno ugroženom Sokoloviću osigurati privremeni krov nad glavom i obezbijediti mu lakši život u ovom, izolovanom selu, udaljenom od Grahova nekih 20-tak kilometara, objavljeno je na sajtu Vlade Republike Srpske.

“Naša dužnost i moralna obaveza je da pomažemo naš narod gdje god se on nalazio, pogotovo da se staramo o onim kojima je potrebna posebna pažnja društva. Zato nismo imali dileme da pomognemo opštini Grahovo koja nastoji da pomogne ovom čovjeku, čiji je život sve samo ne lak”, rekao je predsjednik Vlade.

Načelnik Đuran ističe da će 39-godišnji Sokolović sada prvi put imati gdje da živi, nakon što su ga teške životne okolnosti primorale na život nedostojan čovjeka.

“Naš Pero je, zajedno sa ocem i majkom, koji su u međuvremenu preminuli, poodavno došao u Grahovo, kao izbjeglica iz Pakraca u Hrvatskoj. Život su mu obilježile izuzetne teške, porodične okolnosti, bolesti i tragedije, a svoj krov nad glavom nikad nije nije ni imao. Zato smo neizmjereno zahvalni premijeru Viškoviću što nam je, kad smo mu ispričali sa kakvim se mukama suočava ovaj čovjek, izišao u susret i obezbijedio stambeni kontejner kako bi život Sokolovića učinili podnošljivijim”, ističe Đuran.

On navodi da veliku zahvalnost duguju i mještaninu Miloradu Ivetiću koji je besplatno ustupio zemljište za smještaj kontejnera, ali i Civilnoj zaštiti Republike Srpske koja je, uz prevoz kontejnera, obezbijedila i jednokratnu pomoć za Sokolovića.

(Srna, E.M)