Politika 28.09.2021.

Višković odgovorio Trivićevoj: Javnost će uskoro biti upoznata sa detaljima oko kiseonika koji je korišten u Srpskoj

ČITANJE: 2 minute

Premijer Republike Srpske Radovan Višković odgovorio je na pitanje narodne poslanice Jelene Trivić u vezi afere „kiseonik“ i obećao da će čim bude konkretnih dokaza javnost biti upoznata sa tim.

Razočaraću vas, niko nije zasjedao sedam sati, sjednica Vlade je završena za manje od sat vremena, samo što je saopštenje javnosti došlo u kasnijem terminu i to nije ništa o čemu Vlada treba da razmišlja, Vlada je uradila ono što je mogla da uradi, rekao je Višković.

On je poručio da će biti u toku dana nalaz i onda će se govoriti o detaljima.

– Već jutros oko osam od laboratorije iz Beograda su uzeti uzorci koji će, nadam se, već u toku dana biti analizirani i saopšteni svi relevantni pokazatelji građanima Srpske. Ne može se Vlada baviti poluistinama i  špekulacijama, ne možete očekivati ako nemamo validan dokument da izađem i pokažem ko je u pravu. Kada budemo to imali na stolu, onda možemo da razgovaramo – rekao je Višković.

Narodni poslanik PDP Jelena Trivić tokom aktuelnog časa postavila je pitanje predsjedniku Vlade RS Radovanu Viškoviću zašto niko od nadležnih nije podnio ostavku i upitala kada će javnosti biti izneseni konkretni pokazatelji u vezi afere „Kiseonik“.

– Šta drugo pitati osim oko afere „Kiseonik“, što smo saznali da se dešava tek nedavno, iako se duže vremena dešava. Očekivali smo da bar neko podnese ostavku iz moralnih razloga. Sedam sati ste raspravljali i izdali saopštenje u kojem ništa od činjenica ne piše. Dajete političke izjave i izvrćete teze, ali ne govorite nam činjenice – rekla je Trivićeva.

Ona je Viškoviću poručila da nije zadovoljna odgovorom na pitanje koje je postavila.

– Trebalo vam je šest sati da shvatite šta da slažete javnosti – rekla je Jelena.

Jelena Trivić nije bila zadovoljna odgovorom i još jednom je pozvala nadležne da podnesu ostavke.

– Za ovo mora pasti Vlada, ovo je strašno, vi petljate – poručila je Trivićeva.

Višković je objasnio da kada se nabavlja kiseonik u tenderu stoji samo riječ kiseonik, ne pominje se nigdje da li je tehnički ili medicinski, već samo stoji navod o čistoći koji mora biti 99,9 odsto kada je riječ o lijeku medicinskom kiseoniku, piše Srpskainfo.

(E.M)