Politika 29.11.2021.

Višković: Pozitivne ocjene vladinim namjerama za smanjenje poreskih stopa

ČITANJE: 1 minuta

Premijer Republike Srpske Radovan Višković rekao je danas da će Vlada i Privredna komora Srpske i dalje raditi partnerski, te da privrednici pohvalno gledaju namjere izvršne vlasti da smanji poreske stope s ciljem povećanja plata radnika u realnom sektoru.

“Ovo je bio kvalitetan sastanak sa privrednicima i u vezi sa smanjenjem poreskih stopa oni tu oni vide svoju šansu da budu konkurentniji, ali i da povećaju plate radnicima”, rekao je Višković novinarima nakon sastanka sa rukovodstvom Privredne komore Srpske u Banjaluci povodom planiranih mjera za rasterećenje privrede i o Programu ekonomskih reformi Republike Srpske 2022-2024. godine.

On je konstatovao da su Vladine mjere rasterećenja privrede moguće zahvaljujući tome što Srpska ima pozitivne ekonomske pokazatelje – povećanu industrijsku proizvodnju, povećan izvoz i pokrivenost uvoza izvozom, više zaposlenih nego prije pandemije virusa korona, uz evidentan rast prosječne plate.

Višković je rekao da će cijena električne energije i dalje biti povoljnija za ovdašnje privrednike nego u Federaciji BiH i u okruženju.

Predsjednik Privredne komore Pero Ćorić rekao je da je na sastanku bilo više od 50 privrednika iz svih oblasti, te da su ključne teme bile rasterećenje privrede u smislu povećanja produktivnosti i plata radnika u realnom sektoru.

On je naveo da treba ulagati u nove tehnologije u smislu da se poveća konkurentnost ovdašnje privrede, te je zahvalio Vladi za ulaganja i pomoć na tom i na planu digitalizacije i digitalne transformacije.

Sastanku u prostorijama Komore prisustvovali su i ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović, ministar energetike i rudarstva Petar Đokić i privrednici iz različitih sektora.

(Srna, E.M)