Politika 13.05.2022.

Višković: Poziv švajcarskim privrednicima da ulažu u Srpsku

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković pozvao je privrednike iz Švajcarske da ulažu u Srpsku, ističući da će im Vlada, posredstvom Direkcije za investicije, pružiti neophodnu podršku.

Tokom razgovora sa predsjednikom Privredne komore Švajcarske za srednju Evropu Oliverom Bečingerom, Višković je predstavio privredne, turističke i ostale potencijale Republike Srpske, te upoznao delagaciju Privredne komore Švajcarske sa komparativnim prednostima ulaganja u Republici Srpskoj i podsticajima i olakšicama za investiranje.

Višković i Bečinger razgovarali su o mogućnostima unapređenja saradnje između privrednih subjekata iz Republike Srpske i Švajcarske, te novim mogućnostima za investiranje u Republiku Srpsku, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

Premijer Srpske pozvao je Bečingera da sa delegacijom Privredne komore i privrednicima iz Švajcarske posjeti Republiku Srpsku.

Bečinger je iskazao zainteresovanost švajcarskih privrednika za poslovanje u Republici Srpskoj, te izrazio uvjerenje da će u narednom vremenu jačati saradnja privrednika iz Švajcarske i Republike Srpske.

Sastanku sa delegacijom Privredne komore Švajcarske za srednju Evropu u Cirihu prisustvovali su i ministar energetike i rudarstva Petar Đokić, ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Zlatan Klokić i gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić.

(Srna)