Vijesti 23.05.2020.

VIŠKOVIĆ: Praznik provesti sa bližnjima u miru, zdravlju i sreći

ČITANJE: 2 minute

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković uputio je čestitku povodom Ramazanskog bajrama poglavaru islamske zajednice u BiH Huseinu Kavazoviću, muftijama, imamima i svim muslimanima u BiH i poželio da ga proslave sa svojim bližnjima u miru, zdravlju i sreći.

“Povodom predstojećeg Ramazanskog bajrama, u ime Vlade Republike Srpske i svoje lično, upućujem Vam iskrene čestitke uz želje da blagodeti praznika ispune Vaše domove i da ga proslavite u miru, zdravlju i sreći sa svojim bližnjim. Bajram šerif mubarek olsun!“, navodi se u čestitki premijera Viškovića.

Muslimani u BiH i širom svijeta sutra dočekuju Ramazanski bajram, kojim se obilježava kraj ramazana, odnosno mjeseca posta.

Dodik: Praznične dane provesti u zdravlju, radosti i porodičnom zajedništvu 

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je Ramazanski bajram poglavaru Islamske zajednice u BiH Huseinu Kavazoviću, muftijstvima, imamima i svim pripadnicima islamske vjeroispovjesti u BiH sa željom da praznične dane provedu u zdravlju, radosti, miru i porodičnom zajedništvu.

“Neka ovaj veliki praznik svima koji ga slave donese zadovoljstvo i radost, te da, u skladu sa osnovnim pricipima vaše religije, širite duh međusobnog uvažavanja i tolerancije”, navodi se u čestitki.

Srpski član Predsjedništva izrazio je nadu da su molitve učvrstili snagu u svakom čovjeku i svakom vjerniku da šire ljubavi, solidarnost, poštovanje i razumijevanje, saopšteno je iz kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.

Čubrilović: Ramazanski bajram da podstakne i osnaži osjećaj dobrote

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović čestitao je Ramazanski bajram poglavaru Islamske zajednice u BiH Huseinu Kavazoviću, muftijama, imamima i svim muslimanima u BiH sa željom da praznik podstakne i osnaži osjaćaj dobrote, odgovornosti i solidarnosti prema svim ljudima.

“Upućujem Vam iskrene čestitke povodom Ramazanskog bajrama, koji je prilika za okupljanje porodice, rodbine i prijatelja i zato želim da praznične dane provedete u radosti i veselju sa svojim bližnjima”, naveo je Čubrilović u čestitki.

Čubrilović je Ramazanski bajram čestitao u svoje i u ime Narodne skupštine Republike Srpske.

“Neka radost Ramazanskog bajrama nakon posta mjeseca ramazana, učvrsti vašu vjeru i ljubav prema drugima. Bajram šerif mubarek olsun”, navedeno je u čestitki.

(Srna)