Vijesti 15.01.2023.

VIŠKOVIĆ: Preduzeti sve preventivne radnje zbog najave obilnih padavina

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, uputio je danas dopis, svim načelnicima i gradonačelnicima u Republici Srpskoj, u kojem se traži da preduzmu sve preventivne radnje, na zaštiti stanovništva i imovine, prema upozorenjima i najavama obimnih padavina Republičkog hidrometerološkog zavoda.

– Potrebno je preduzeti i obaviti sve preventivne preporuke i radnje, prema uputama Republičke uprave civilne zaštite, kako bi se moglo postupati prema planu odbrane od poplava. Takođe, potrebno je da se prati i reaguje u skladu sa upozorenjima Republičkog hidrometerološkog zavoda – navodi se u dopisu predsjednika Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića.

Iz Republičke uprave Civilne zaštite uputili su dopis lokalnim zajednicama da obave sve pripreme, a to je od njih zatražio i predsjednik Republike Milorad Dodik.

Obilna kiša padaće od 16. do 20. januara, a najviše padavina očekuje se u utorak i srijedu. Crvena zona je Hercegovina, a natprosječno veliku količinu kiše, meteorolozi predviđaju i u Sarajevsko-romanijskoj regiji i zapadnoj Krajini.

Usljed ekstremno velike količine padavina u Crnoj Gori, očekuje se nagli rast vodostaja rijeke Drine. U gradovima u slivu Drine preduzimaju se mjere odbrane od poplava, prenosi RTRS.

(SB)