Politika 22.03.2019.

VIŠKOVIĆ: Prioritet – privlačenje investicija u realni sektor

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković istakao je, na sastanku sa ambasadorom Austrije u BiH Ulrike Hartman da su među prioritetima Vlade privlačenje investicija u realni sektor, povećanje plata, otvaranje novih radnih mjesta, kao i unapređenje poslovne klime i podrške domaćim i stranim investitorima.

Tokom sastanka u Banjaluci razgovarano je o unapređenju privredne i ekonomske saradnje, te naglašeno da Srpska raspolaže sa značajnim resursima u oblasti poljoprivrede, posebno u sektoru prerade voća i povrća, o čemu se intenzivno razgovara sa potencijalno zainteresovanim austrijskim investitorima.

Na sastanku je itaknuto da je rad Predstavništva Republike Srpske u Beču usmjeren na promociju privrednih potencijala, te uslova i prednosti za ulaganje i poslovanje, s ciljem proširenja saradnje sa privrednicima i privrednim udruženjima iz Austrije sa kojima je i do sada zabilježena dobra saradnja, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose sa javnošću.

Višković je naglasio da je Republika Srpska opredijeljena za evropski put i da su institucije Srpske među prvima u BiH koje ispunjavaju obaveze u procesu evropskih integracija.

On je rekao da to potvrđuje i činjenica da je Vlada Srpske prva verifikovala objedinjene odgovore na dodatna pitanja iz Upitnika Evropske unije.

Na sastanku je razgovarano o političkoj i ekonomskoj situaciji u Republici Srpskoj i BiH, sa naglaskom na aktivnosti koje se sprovode po pitanju evropskih integracija.

(Srna)