Politika 05.06.2019.

VIŠKOVIĆ: Privredni razvoj jedan od prioriteta Vlade

ČITANJE: 1 minuta

Premijer Republike Srpske Radovan Višković danas je na sastanku sa šefom misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) za BiH Martinom Petrijem istakao da je privredni razvoj jedan od najvažnijih prioriteta Vlade Srpske i da je u toku realizacija određenih mjera koje će doprinijeti unapređenju privrednog ambijenta.

Sagovornici su na sastanku u Banjaluci razgovarali o stanju u javnim finansijama, reformskim procesima, te aktivnostima Vlade Srpske koje će doprinijeti poboljšanju poslovne klime i jačanju realnog sektora, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću.

Višković je predstavio dinamiku provođenja mjera i aktivnosti koje su predviđene Programom ekonomskih reformi u Republici Srpskoj.

Na sastanku je razgovarano o posljedicama neformiranja vlasti na nivou BiH, jer svaka aktivnost koja podrazumijeva angažman i partnerstvo svih nivoa vlasti u BiH se teško realizuje u praksi i negativno održava na provođenje razvojnih i reformskih procesa u svim oblastima, dodaje se u saopštenju.

Sagovornici su ocijenili da je dosadašnja saradnja Republike Srpske i ove međunarodne finansijske institucije dobra, a Višković je zahvalio na dosadašnjem angažmanu i doprinosu koji je ovoj saradnji dao i rezidentni predstavnik MMF-a u BiH Francisko Parodi, koji uskoro odlazi sa te pozicije, i zaželio mu mnogo poslovnog uspjeha na budućem radnom angažmanu.

Sastanku je prisustvovala i ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović.

(Nezavisne)