Politika 02.08.2021.

Višković: Priznanje opštine Sokolac dokaz da nema uskostranačkih gledanja

ČITANJE: 2 minute

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izrazio je zadovoljstvo dodjelom Povelje opštine Sokolac koja je, kako je istakao, dokaz da ne postoje uskostranačka gledanja već da se može raditi i razvija Republika Srpska od istoka do zapada.

Višković je čestitao građanima opštine Sokolac i sveštenstvu hrama Svetog proroka Ilije Dan opštine i slavu i izrazio zadovoljstvo što su mu odbornici Skupštine opštine dodijelili Povelju, najveće opštinsko priznanje.

– To je dokaz da možemo raditi i da nemamo uskostranačka gledanja, nego da svako radi u okviru svojih nadležnosti i da razvijamo Republiku Srpsku od Trebina do Novog Grada – rekao je Višković nakon što mu je dodijeljena Povelja opštine Sokolac.

On je napomenuo da je opština Sokolac u proteklom periodu imala punu podršku Vlade Srpske i da će tako biti i u narednom periodu, te naveo da ima značajan broj projekata koji treba da se registruju na području grada Istočno Sarajevo.

Višković je dodao da je u procesu projektovanje glavnog idejnog projekta “brze saobraćajanice” ili “treće trake” od Vlasenice prema Podromaniji i u narednom periodu se planira etapna izgradnja te trake da bi olakšali život ljudi na ovom prostoru.

– Mi smo već krenuli na području Grada i u proteklih dvadesetak dana raspisani su tenderi za izgradnju studentskog doma u Lukavici, juče je pokrenuta procedura za raspisivanje tendera za izgradnju fakulteta za fizičku kulturu na Palama. Ulažemo u Olimpijski centar Јahorina, poboljšavamo putnu infrastrukturu i radimo na svim projektima koji su od opšteg interesa za sve građane na ovom prostoru – rekao je premijer Srpske.

Višković je naveo da je na području opštine Sokolac najznačajnije pitanje vodovod koji je rađen u prethodnom periodu, a sada se privodi kraju.

(Srna/ N.S)