VIŠKOVIĆ: Prvo pročitati šta piše u dokumentu, pa onda komentarisati

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da dokument Program reformi BiH, koji je usvojilo Predsjedništvo BiH, ne prejudicira članstvo BiH u NATO, niti narušava vojnu neutralnost.

“U dokumentu precizno piše da ne prejudicira članstvo u NATO. Bilo bi dobro da taj dokument, koji se zove Programske reforme BiH, Mirko Šarović, Branislav Borenović i Dragan Mektić i svi koji kritikuju na neviđeno prvo pročitaju šta tamo piše i kako piše, a onda izlaze u javnost i komentarišu”, istakao je Višković za Srnu.

On je naglasio da taj dokument ne prejudicira članstvo u NATO, odnosno da su to reforme koje ne prejudiciraju članstvo, te da je za svaku vrstu kretanja ka članstvu potrebna nova odluka Predsjedništva i Parlamentarne skupštine BiH, a odluke će se donositi u skladu sa stavovima svih organa vlasti”, pojasnio je premijer Srpske.

Govoreći o imenovanju Zorana Tegeltije za predsjedavajućeg Savjeta ministara, Višković je rekao da je to dobra vijest, jer će konačno biti formirana vlast na nivou BiH.

“Činjenica je da godinu dana nismo imali formiran Savjet ministara i da su zbog toga bili zaustavljeni infrastrukturni projekti što je napravilo veliku štetu po budžet Republike Srpske. Sada su stvoreni uslovi da se imenuje predsjedavajući Savjeta ministara, što je za nas veoma važno”, konstatovao je Višković.

On je ocijenio da su se Šarović, Mektić i Igor Crnadak nadali da će i ovaj mandat potpuno neopravdano provesti u foteljama i kad je tome došao kraj sad su ljuti i gubitak svojih privilegija I pozicija pravdaju nekom izmišljenom pričom o navodnom članstvu u NATO.

“A kakvu su politiku predstavnici SDS-a i PDP-a vodili u Sarajevu najbolje pokazuje nedavni primjer kada je srpski ministar Mirko Šarović na telefonskoj sjednici Savjeta ministara prihvatio izvještaj Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranja kvaliteta BiH čime je nanio ogromnu štetu našim javnim univerzitetima i studentima u Republici Srpskoj. To je ta njihova politika koju su vodili u Sarajevu”, istakao je Višković.

On je rekao da će vrijeme najbolje pokazati ko je bio u pravu, kao što je i do sada bilo kada su na dnevnom redu bile važne teme po Republiku Srpsku i njene interese.

(Srna)

PROTEST ZBOG NAJAVLJENIH MJERA U BEOGRADU: Neredi ispred Skupštine Srbije

Protest ispred Skupštine Srbije protiv novih najavljenih mjera na suzbijanju virusa korona oteo se večeras poslije 22 sata kontroli. Okupljeni su srušili zaštitnu ogradu ispred skupštine, pale baklje, a pripadnici policije su se sklonili u jednom trenutku, javlja izvještač Tanjuga sa lica mjesta. Ispred skupštine je haos, a kada je masa nagrnula na skupštinu, policija

Predstavnički dom izglasao izmjene Izbornog zakona za Mostar

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH usvojio je večeras u Sarajevu po hitnom postupku Prijedlog zakona o izmjenama Izbornog zakona BiH koji će omogućiti provođenje lokalnih izbora u Mostaru. Riječ je o zakonu koji će, kada ga usvoji Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH, građanima Mostara omogućiti da glasaju na lokalnim izborima nakon dva izborna ciklusa. Za

Đoković se vratio treninzima

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković trenirao je na terenu svog teniskog centra na Dorćolu. Srpski igrač se tako, poslije tačno dvije nedelje koliko je proveo u izolaciji, vratio na teren. Novak tenis nije igrao praktično od Adrija tura u Zadru, koji je prekinut poslije saznanja da jedan od učesnika, Bugarin Grigor Dimitrov, ima virus korona.

DODIK: Nebojša Šešlija dobra opcija za pobjedu u Istočnoj Ilidži

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da opština Istočna Ilidža zaslužuje da ima pravo vođstvo, da korespondira sa republičkim i gradskim organima vlasti i da pokuša učiniti sve da riješi važne infrastrukturne probleme kako bi obezbijedila što bolje uslove za sve stanovnike ove lokalne zajednice. Dodik je, pozdravljajući večeras potpisani koalicioni sporazum sedam političkih stranaka

PLAŽE U CRNOJ GORI PUSTE: Konobar u smjeni zaradio svega 1 evro (FOTO)

Sezona u Crnoj Gori nikada nije doživjela ovakav krah, usljed pandemije koronavirusa i zatvaranja granica. Društvenim mrežama kruže fotografije pustih plaža. Tako je, recimo, plaža u Bečićma potpuno prazna, a ne samo što na ležaljkama nema nikoga, već je sve potpuno pusto, prenosi Kurir. Gepostet von Podgoricki vremeplov am Dienstag, 7. Juli 2020 Ugostitelji se žale

DRVAR: Odblokiran magistralni put, građani poručili da će nastaviti proteste

Magistralni put Drvar – Bosansko Grahova, koji je danas nekoliko stotina Drvarčana blokiralo u znak protesta zbog otpada iz Italije koji je dovezen na područje opštine Drvar, večeras je odblokiran.  Okupljeni građani su poručili da će protesti biti nastavljeni sve dok otpad ne bude uklonjena sa područja ove opštine. Načelnik opštine Drvar Dušica Runić rekla

JEDAN RADNIK ZARAŽEN Korona virus i u Parlamentu BiH

Korona virus ušao je u Parlamentarnu skupštinu BiH, a prema informacijama koje su Patriji potvrđene iz Službe za zajedničke poslove jedna osoba zaražena je virusom kovid-19. Navodno je riječ o zapolenom u Sektoru za finansije Parlamentarne skupštine BiH. U BiH je do danas registrovano 5.621 lice inficirano virusom korona, preminulo je 207 osoba, a oporavilo