Politika 05.05.2021.

Višković: Radi se na kreiranju povoljnijeg ambijenta za domaće i strane investitore

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković istakao je da su u Republiku Srpsku dobrodošli svi koji, zajedno sa nadležnim institucijama, žele posvećeno raditi na realizaciji zajedničkih projekata od obostranog interesa.
Višković je tokom sastanka u Banjaluci upoznao predstavnike američko-kanadskog konzoricijuma “Smuter enerdži – GEDC” /Smoother Energy-GEDC/ Isaka Sigla i Boruta Maroseka o ekonomskoj situaciji i stanju na domaćem tržištu, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose sa javnošću.

Na sastanku, kojem je prisustvovao ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić, razgovarano je o potencijalima i resursima u oblastima privrede i energetike kojima raspolaže Republika Srpska, te o mogućnostima investiranja u tim oblastima.

Višković je istakao da Vlada kontinuirano radi na kreiranju još povoljnijeg poslovnog ambijenta za domaće i strane investitore.

Predstavnici konzorcijuma, kojeg čine američka kompanija “Smuter enerdži” kanadska kompanija GEDC, izrazili su spremnost za uspostavljanje poslovne saradnje, dodaje se u saopštenju.

(E.M)