Vijesti 02.11.2020.

Višković: Razmatraju se sve mogućnosti smještaja pacijenata

ČITANJE: 1 minuta

Premijer Republike Srpske Radovan Višković rekao je danas u Zvorniku da Vlada Srpske razmatra sve mogućnosti smještaja pacijenata zaraženih virusom korona u bolničke kapacitete u Banjaluci, Bijeljini i svim drugim mjestima gdje se za to ukaže potreba.

Višković je naglasio da građani moraju biti svjesni činjenice da se to pitanje neće moći adekvatno rješavati ukoliko epidemija uzme više maha i dođe do maksimuma.

“Svaki građanin može da doprinese da zaštitimo bolnički sektor, privredu, da zaštitimo svoje i zdravlje svoje porodice”, rekao je Višković novinarima nakon razgovora sa načelnikom Zvornika Zoranom Stevanovićem.

On je istakao da se građani moraju pridržavati svih mjera kojih se pridržava čitav svijet, a koje se odnose na nošenje maski, na držanje odgovarajuće distance i na smanjenje ili izbjegavanje okupljanja.

“Ako se toga pridržavaju svi narodi u svijetu, onda po čemu smo mi specifični i izuzeti od toga”, rekao je Višković.

On je podsjetio da i zdravstveni sektor ukazuje da je u ovom momentu jedina preventivna mjera nošenje maski, distanca i izbjegavanje okupljanja, pogotovo u zatvorenom prostoru.

“Ispoštujmo donesene mjere, stavimo situaciju pod kontrolu i time izbjegnimo scenario Italije i Francuske i nekih drugih zemalja iz marta i aprila ove godine”, rekao je Višković.

(Srna)