Politika 08.03.2019.

VIŠKOVIĆ SA FILDOM: Institucije Srpske ostaju posvećene evropskim integracijama

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je danas da je izuzetno važno da institucije na svim nivoima u BiH pokažu odgovoran pristup i ponude adekvatan odgovor na pitanje migrantske krize.

Višković je, tokom sastanka u Banjaluci sa ambasadorom Velike Britanije u BiH Metjuom Fildom, istakao da institucije Srpske ostaju posvećene procesu evropskih integracija, zbog čega je od suštinskog značaja da što prije bude formirana vlast na svim nivoima u BiH, radi institucionalne koordinacije i političke stabilnosti za uspješnu realizaciju razvojnih programa.

On je naveo da su u aktivnostima Vlade Srpske ključne mjere usmjerene na očuvanje fiskalne stabilnosti i generisanje privrednog rasta, te da je fokus na jačanju realnog sektora, privlačenju investicija i otvaranju novih radnih mjesta, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose sa javnošću.

Na sastanku je ocijenjeno da je efikasnost u sprovođenju razvojnih i socijalnih politika značajna za sve građane, te iskazana opredijeljenost za nastavak saradnje u oblastima unapređenja poslovnog ambijenta, definisanju reformskih politika i vladavine prava.

Tokom sastanka razmijenjena su mišljenja o političkim, ekonomskim i bezbjednosnim temama u Republici Srpskoj, BiH i regionu.

(Srna)