Politika 29.03.2019.

VIŠKOVIĆ SA NOVOIMENOVANIM AMBASADORIMA: Predstoji velika aktivnost na promovisanju kapaciteta za strana ulaganja

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik Vlade Srpske Radovan Višković sastao se danas sa novoimenovanim ambasadorima prije odlaska i stupanja na dužnost u diplomatsko konzularnim predstavništvima BiH u inostranstvu.

Kako je saopšteno iz Vlade RS, sastanku su prisustvovale novoimenovane ambasadorke u Mađarskoj i Grčkoj Biljana Gutić Bjelica i Milica Ristović Krstić, kao i novoimenovani ambasadori u Sloveniji, Milorad Živković, Rumuniji, Slaviša Ćeranić, Švajcarskoj, Boro Bronz, te novoimenovani ambasador BiH u misiji OEBS,  Siniša Bencun. Sastanku je prisustvovao i ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Zlatan Klokić.

Premijer Višković upoznao je novoimenovane diplomate sa aktivnostima i planovima Vlade RS po pitanju unapređenja privrednog ambijenta u Srpskoj, ekonomskim ciljevima, s naglaskom na spoljnotrgovinsku razmjenu sa zemljama u kojima će pomenute diplomate obavljati dužnost ambasadora.

– Predsjednik Vlade je ovom prilikom istakao da predstoji velika aktivnost na promovisanju kapaciteta za strana ulaganja, te da su među prioritetnim oblastima koje će ambasadori promovisati sve od hidropotencijala do poljoprivrede i svega što bi moglo da mobiliše društvo i što bi dovelo do otvaranja novih radnih mjesta – navodi se u saopštenju iz Vlade RS. Dodaje se da je na sastanku istaknuto da su predstavništva Republike Srpske u zemljama u kojima će ambasadori stupiti na dužnost na raspolaganju i da mogu ponuditi sve potrebne informacije o potencijalima i mogućnostima ulaganja.

Višković je naglasio je da je pored institucionalne saradnje prioritet razvijati ekonomsku diplomatiju, privrednu i ekonomsku saradnju, predstavljati potencijale i mogućnosti investitorima u zemljama u kojima će novoimenovani ambasadori djelovati, kao i njegovati odnos sa privrednicima iz tih zemalja koji rade i ulažu u Srpsku.

(Srpskainfo)