Politika 22.03.2019.

VIŠKOVIĆ SA RADOJIČIĆEM: Vlada RS će za saobraćajnicu do UKC-a dati 2,5 miliona KM

ČITANJE: 1 minuta

Vlada RS će finansirati gradnju saobraćajnica prema Univerzitetskom kliničkom centru RS na Paprikovcu sa 2,5 miliona KM.

Dogovoreno je to na današnjem sastanku premijera RS Radovana Viškovića, pojedinih ministara u Vladi RS i gradonačelnika Igora Radojičića.

– Čuli smo šta Grad planira raditi i u kojoj fazi se nalaze ti projekti te da li su i u kojoj mjeri obezbijedili finansije za te namjene. Dali smo podršku za neke kapitalne projekte koje Grad želi realizovati u 2019. i koje će Vlada financijski podržati – rekao je Radovan Višković.

Kazao je da je jedan od projekata nova saobraćajnica, prema Kliničkom centru na Paprikovcu.

– Ona bi trebala da rastereti saobraćaj i da omogući bolji prilaz ovoj zdravstvenoj ustanovi, koju koriste ne samo građani – naveo je Višković.

Radojičić je rekao da su imali izuzetnu saradnju u prethodnom periodu koja je dovela do relizacije niza projekata od obnove Banskog dvora do gradnje glavne saobraćajnice na Šargovcu.

– Zatražili smo podršku u relizaciji nekoliko konkretnih projekata i drago nam je sto Vlada i ove godine ima razumijevanja i što će pomoći u realizaciji pojedinih kapitalnih projekata – kazao je Radojičić.

Naveo je da su razgovarali i o imovinskim pitanjima.

– Zainteresovani smo za neke lokacije koje su neperspektivna vojna imovima ili republička imovina koju bi iskoristili za realizaciju projekata – rekao je Radojičić.

(Srpskainfo)