Politika 05.03.2021.

Višković: SNSD na braniku očuvanja i prosperiteta Srpske

ČITANJE: 2 minute

U proteklih 25 godina, Savez nezavisnih socijaldemokrata /SNSD/ izrastao je u ključnu političku partiju u Republici Srpskoj i BiH, stojeći čvrsto na braniku očuvanja statusa Republike Srpske i njenog ekonomskog prosperiteta, izjavio je Srni potpredsjednik SNSD-a Radovan Višković.

Uz čestitke članovima i simpatizerima ove stranke povodom 25 godina od njenog osnivanja, Višković je naglasio da je SNSD danas najmasovnija i najorganizovanija politička partija u Republici Srpskoj, čiji je ključni zadatak isti kao i te 1996. godine, kad je osnovana – očuvanje Republike Srpske i ekonomski i društveni prosperitet Srpske.

On je naglasio da je SNSD, kao odgovorna politička partija, u potpunosti posvećena razvoju Republike, na dobrobit njenih građana i ukazao da je SNSD preuzeo odgovornost za vođenje Republike 2006. godine, nakon čega su ostvareni brojni, zacrtani ciljevi, a za neke se, kako je naglasio, još borimo, svjesni realnosti koja nas okružuje.

“U međuvremenu, učinjeno je mnogo na razvoju Republike i našeg društva, svjesni, naravno, da je još mnogo posla pred nama. Te 2006. godine, kad smo preuzeli odgovornost za vođenje Republike, nismo imali kilometra auto-puta. Danas imamo više od 106 kilometara, a gradimo i dalje, u skladu sa vizijom da svi krajevi Srpske moraju biti adekvatano povezani.

Te 2006. godine, naše bolnice bile su zapuštene i zastarjele. Danas, možemo da se ponosimo savremenim zdravstvenim ustanovama širom Srpske, od Banjaluke, preko Istočnog Sarajeva do Trebinja. U svakoj našoj lokalnoj zajednici vidljiv je napredak. Sve to su neporecive činjenice, koje naši oponenti nastoje da potisnu u sjećanju”, istakao je Višković.

On je podsjetio da je, zahvaljujući politici SNSD-a, u proteklim godinama odbranjena ustavno-pravna pozicija Republike Srpske i njene nadležnosti, za razliku od ranijeg perioda kad su joj neuzastavljivo otimane.

“I danas, suočavamo se na identičnim pokušajima urušavanja naše ustavno pravne pozicije, sa neprikrivenim krajnjim ciljem – da od Srpske ostane prazna ljuštura koju ne bi smjeli ni zvati njenim imenom. Zato, ključni zadatak SNSD, pored stalne i istrajne borbe za ekonomski prosperitet, mora ostati borba za očuvanje naše ustavne pozicije, a u skladu sa težnjama našeg naroda”, istakao je potpredsjednik SNSD-a.

(Srna, E.M)