VIŠKOVIĆ: Srpska može bez Savjeta ministara

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas da Srpsku skoro i ne zanimaju institucije BiH, koje joj nanose štetu time što ne funkcionišu.

“Ovo je neozbiljno što se radi. Zna se koliko puta sam rekao koji su sve problemi koje Srpske trpi zbog nefunkcionisanja Savjeta ministara i Vlade Federacije BiH. Čuli ste /lidera SDA/ Bakira Izetbegovića da će za četiri mjeseca sve biti formirano, ali očito je da im odgovara ovakva situacija i da nema volje za formiranje vlasti, a vidjećemo dokle će ih građani trpiti“, rekao je Višković novinarima u Bratuncu.

On je istakao da Savjet ministara ovakav kakav nikome ne treba, te da Republika Srpska treba da gradi svoje institucije i radi svoj posao.

“Ako budemo čekali Savjet ministara, onda ćemo uvesti Republiku Srpsku u probleme, a mi to ne želimo i nećemo. Srpska će naći načina. Ako smo mogli preživjeti bez MMF-a, možemo i bez Savjeta ministara”, rekao je Višković.

Kada je riječ o formiranju registra zaposlenih u Srpskoj, Višković je naveo da će Srpska to raditi u ovoj godini.

(Srna)

U NP RS dodijeljene nagrade za najbolja umjetnička ostvarenja

U Narodnom pozorištu Republike Srpske na Velikoj sceni premijerno je izvedena predstava “Što te nema” autora Marijane Aracki, u režiji Erola Kadića, koja je nastala u koprodukciji Narodnog pozorišta RS, Narodnog pozorišta u Mostaru i Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru.

SNSD: Interes RS ne može biti talac grupa ili pojedinaca

Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) izuzetno cijeni doprinos DNS u kreiranju i provođenju zajedničkih politika kako u Republici Srpskoj i BiH svih prethodnih godina i ne vidi nijedan razlog da se i ubuduće ne nastavi sa politikom okupljanja partija iz Republike Srpske oko vitalnih nacionalnih interesa.

Vlada Srpske podržava razvojne projekte

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas u Rogatici da će Vlada Srpske i ubuduće, kao i do sada, nastaviti da podržava intenzivni privredno-ekonomski razvoj ove lokalne zajednice.

Zbog lančanog sudara kod “Delta Planeta” velika gužva na Istočnom tranzitu

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila oko 16.30 kod  TC “Delta Planet” nije bilo povrijeđenih, ali je pričinjena materijalna šteta na više automobila. Zbog saobraćajne nesreće stvorena je velika gužva na Istočnom tranzitu, pa se vozači mole za strpljenje. – Ovo je prevršilo svaku mjeru. Nervoza i neznanje su najgora kombinacija za volanom i sada

KRIM-POLICIJA U RK “BORAC”: Uprava poručuje da su svi papiri čisti

Čelnici Rukometnog kluba Borac ovih dana odgovaraju na pitanja inspektorima krim-policije, Odjeljenja za privredni kriminal nakon anonimne prijave, i ističu da je sve regularno i da će to uskoro biti dokazano. – Prijavljeni smo za malverzacije, a neki članovi Upravnog odbora, koji izdvajaju svoje vrijeme i novac za Borac, morali su davati izjave. Predmet prijave