Politika 02.12.2020.

Višković: Što više sredstava obezbijediti za investicije

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas, u Banjaluci, u odvojenim susretima, sa predstavnicima Privredne komore Republike Srpske i Unije udruženja poslodavaca Republike Srpske o prijedlozima budžeta Republike Srpske za 2021. godinu i programa ekonomskih reformi.

Predsjednik Vlade upoznao je predstavnike Privredne komore i Unije udruženja poslodavaca sa aktivnostima na pripremi budžeta za 2021. godinu i dokumenta ekonomskih reformi.

Višković istakao je da će budžet za narednu godinu biti u okviru ovogodišnjeg, te da će akcenat biti na tome da se što više sredstava obezbijedi za investicije, s ciljem otvaranja novih radnih mjesta i jačanja ekonomije.

Prema riječima predsjednika Vlade, značajna sredstva su planirana i za Kompenzacioni fond Republike Srpske, s ciljem pomoći privredi i zdravstvenom sektoru.

Tokom konsultacija sa Unijom udruženja poslodavaca Republike Srpske istaknuto je da je od velike važnosti započeti aktivnosti na izradi Strategija razvoja privrede u Republici Srpskoj.

Sastancima sa predstavnicima Privredne komore Republike Srpske i Unije udruženja poslodvaca Republike Srpske prisustvovala je i ministarka finansija Zora Vidović.

(Banjaluka.net)