Politika 02.11.2020.

Višković u Milićima i Zvorniku: Realizacija svih projekata u skladu sa planiranom dinamikom

ČITANJE: 3 minute

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković sastao se danas u Milićima sa zamjenikom načelnika opštine Markom Savićem i predsjednikom Skupštine opštine Branislavom Novakovićem.

Savić je uoči sastanka rekao Srni da su teme razgovora dosadašnja ulaganja republičkih institucija u opštinu Milići, kao i projekti koji će biti realizovani u narednom periodu, poput izgradnje zgrade administrativnog centra opštine, što je investicija vrijedna dva miliona КM.

On je rekao da će jedna od tema biti i aktuelna epidemiološka situacija u opštini, punjenje budžeta i manji projekti, poput uređenja igrališta u naselju Derventa.

Vlada Republike Srpske, po različitim osnovama iz Razvojnog programa i iz budžeta Republike, do sada je u opštinu Miliće uložila oko 15 miliona КM, dok je posredstvom kreditnih linija Investiciono-razvojne banke plasirano još oko 17,5 miliona КM.

U 2018. godini Vlada Srpske je u opštinu Milići uložila još 800.000 КM – za radove na uređenju korita Studeni Jadar izdvojeno je 600.000 КM, a tokom 2017. i 2018. godine uloženo je i 400.000 КM za projekat izgradnje postrojenje za prečišćavanje pitke vode, na izvorištu Nikoline vode.

U ovoj godini sredstvima Vlade Republike i opštine u iznosu od 161.000 КM urađena je LED rasveta u Sportskoj dvorani u Milićima.

Ulaganja Vlade Srpske u opštinu Milići biće nastavljena i u narednom periodu, a planiran je završetak uređenja korita Zeleni Jadar, za čije uređenje je do sada utrošeno 2,6 milona КM, a da bi se projekat priveo kraju potrebno je uložiti još 600.000 КM.

Završeno je asfaltiranje nekoliko lokalnih puteva, zamjenjene su cijevi u milićkim naseljima, za šta su izdvojena sredstva u ukupnom iznosu od oko dva miliona КM

Vlada uložila milione u Zvorik i pratiće potrebe grada

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas da je Vlada uložila milionska sredstva za projekte u Zvorniku, te da će i u budućnosti pratiti potrebe tog grada.

Višković je novinarima nakon sastanka sa gradonačelnikom Zvornika Zoranom Stevanovićem rekao da se realizacija svih projekata koji su bili definisani planovima Grada i institucija Srpske, odvijaju u skladu sa planiranom dinamikom, posebno ističući kao najveću investiciju izgradnju gradske bolnice u Zvorniku, koja je i regionalna bolnica.

Prema njegovim riječima, riječ je o milionskim investicijama u Zvorniku u kojima je sve transparentno i domaćinski trošeno.

Višković je podsjetio da je u Кarakaju riješen problem bujičnih voda i izrazio uvjerenje da će uređenjem rijeke Hoče iduće godine Zvornik biti zaštićen od ovog problema.

“Razgovarali smo i projektima koji se planiraju za 2021. godinu i sigurno će biti još niz projekata koje će ovaj grad raditi u naredne četiri godine”, rekao je Višković, izrazivši uvjerenje da će Stevanović i u narednom mandatu biti na čelu ovog grada, te da će biti nastavljena dosadašnja dobra saradnja.

Predsjednik Vlade Republike Srpske naveo je da je sa Stevanovićem razgovarao i o aktuelnoj epidemiološkoj situaciji u Zvorniku.

“Кada smo sabrali broj zaraženih danas u odnosu na juče vidjeli smo da ima skoro 50 zaraženih na ovom području”, rekao je Višković, precizirajući da je riječ o zaraženima sa područja Zvornika, Bratunca, Vlasenice i Milića koji gravitiraju zvorničkoj bolnici.

Najavljujući za sutra sjednicu Gradskog štaba u vezi sa situacijom izazvanom virusom korona, Višković je podsjetio da su posljednjim zaključcima Republičkog štaba gradski i opštinski štabovi zaduženi da prate situaciju na svom terenu, uključujući i po pitanju obrazovanja i zdravstvenog sistema, i da na osnovu toga od resornih ministarstava traže instrukcije za dalja postupanja.

(Srna)