Politika 02.10.2019.

VIŠKOVIĆ U MRKONJIĆ GRADU I ŠIPOVU: Ohrabriti investitore da i dalje ulažu u RS

ČITANJE: 2 minute

Načelnica opštine Mrkonjić Grad Divna Aničić izjavila je da je na sastanku sa predsjednikom Vlade Srpske Radovanom Viškovićem razgovarano o infrastrukturim projektima značajnim za ovu opštinu. A o su, prije svega, izgradnja stadiona i poslovne zone Podbrdo, u cijoj realizaciji očekuje podršku Vlade.

Fabrika R-S Silikon Bjelajce, koju je posjetila sa Viškovićem, značajna je za Mrkonjić Grad, kaze Aničićeva, ne samo zbog radnika koje zapošljava, nego i zbog finansijske podrške koju pruža u organizaciji značajnih događaja.

Predsjednik Vlade Radovan Višković istakao je da je sa Aničićevom razgovarao o projektima koji su dijelom finansirani sredstvima Vlade Srpske i Srbije.

– Mrkonjić Grad je uređena lokalna zajednica, pa u njoj nema većih problema. Razmotrena je mogućnost šta je značajno za realizaciju, gdje treba pomoći. Mi ćemo svakako podržati te projekte, a možda će se otvoriti i neki novi projekti. Sarađivaćemo i dalje – kaže Višković.

Višković je naglasio i značaj fabrike R-S Silikon ne samo za ovu lokalnu zajednicu, nego i za Republiku Srpsku.

– Sa rukovodstvom fabrike razgovarali smo o tome kako im Vlada moze pomoći da razmišljaju o proširenju kapaciteta – istakao je Višković.

Dodaje da je rukovodstvo izrazilo spremnost da se obrate Vladi za izgradnju proizvodih pogona sa obnovljivim izvorima energije – vjetro i solarnih elektrana.

– Spremni smo da prihvatimo ovakve investitore, da ih podržimo i ohrabrimo ih da i dalje ulažu u Srpskoj. Јer samo sa investicijama Republika Srpska može ići naprijed – zaključio je predsjednik Vlade.

Tražiće se rješenje za gipsaru Volari

U Šipovu je održan sastanak predsjednika Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića sa načelnikom opštine Milanom Kovačem.

Premijer Višković istakao je da su teme sastanka bile brojne, od vodenih potencijala do koncepta ravoja u narednom periodu.

Razgovarano je o šumskim resursima i o radu gazdnistva u Šipovu.

– Mještane opštine najviše boli to što gipsara Volari ne radi, pa će se tražiti rješenje ovog problema u narednom periodu – rekao je Višković.

Višković je dodao da je plan opštinske uprave je da iduće godine bude asfaltiran dobar dio lokalnih puteva.

Načelnik opštine Šipovo Milan Kovač istakao je da je na sastanku razgovarano o svim bitnim pitanjima za razvoj Šipova, o realnom sektoru, korištenju resursa. Tema sastanka bili su i infrastrukturni projekti čija realizacija je u toku.

– Očekujemo saradnju prije svega kada je riječ o realnom sektoru koji koristi prirodne resurse, poput šume, gipsa. Dogovorili smo neke stvari, rezultati će vrlo brzo biti vidljivi – poručio je Kovač.

(RTRS)