Politika 18.06.2024.

VIŠKOVIĆ: Velika većina svijeta ne misli kao oni koji nam uvode sankcije

ČITANJE: 1 minuta

„Današnji, novi paket američkih sankcija još je jedna potvrda onoga na šta ukazujemo već duže vrijeme, a to je urušavanje i konačno ukidanje Republike Srpske, od strane pojedinih sila predvođenih Amerikom”, poručio je premijer Republike Srpske Radovan Višković.

– Poražavajuće je da neko preko otežavanja privredne ativnosti određenim preduzećima i gušenjem medijskih sloboda pokušava ostvariti svoje političke interese.

Ovo nije ništa drugo već još jedan od pritisaka na rukovodstvo Republike Srpske, koje ima za cilj da posredstvom ekonomskog pritiska i direktnog udara na naše privrednike uspori ekonomsku aktivnost, kao i da oslabi politički stav rukovodstva Srpske. Ni jedno, ni drugo se neće desiti, pokazali smo da se znamo sa takvim stvarima nosti, kao i da velika većina svijeta ne misli kao oni koji nam uvode sankcije.

Ovo nije nikakav odraz moći već istorijski primjer nepravde koji je usmjeren prema Republici Srpskoj i slobodonoj politici, čiji se izvor odlučivanja ne nalazi u pojedinim ambasadama u Sarajevu već u narodu – navodi se u reagovanju predsjednika Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića.