Biznis 22.09.2021.

Višković: Vlada će podržati sve investicije u Srpsku

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković danas je u Beogradu na konferenciji “Investicioni potencijali Republike Srpske” pozvao sve privrednike iz Srbije da ulažu u Republiku Srpsku i istakao da je Vlada Srpske opredjeljena za saradnju, te da će podržati svaku dobru investiciju

“Zbirne poreske stope, koje su najniže u regionu, cijena električne energije, oslobađanje obaveza plaćanja poreza i doprinosa za novozaposlene u trajanju od 12 mjeseci, samo su neke od prednosti koje investitorima nudi Republika Srpska. Pored toga, postoji i mogućnost da Vlada Republike Srpske, cijeneći kvalitet investicije i visinu ulaganja, u razgovoru sa investitorima, donosi i druge mjere podrske”, poručio je Višković u Beogradu.

On je dodao da je Srbija u Republiku Srpsku kroz investicije uložila preko milijardu evra, te izrazio nadu da će se takav trend nastaviti i u buduće.

Premijer Višković obraćanje je završio tako što je privrednike pozvao da investiraju u Republiku Srpsku i poručio da je Vlada i on lično na raspolaganju svim privrednicima i potencijalnim investitorima.

Današnjem sastanku prisustvovalo je 40 kompanija, a nakon konferencije predsjednik Vlade Republike Srpske trebalo bi da ima konkretne pregovore sa sedam kompanija koje su izrazile spremnost da investiraju u Srpsku.

(N.S)