Vijesti 02.08.2021.

VIŠKOVIĆ: Vlada će pomoći izgradnju novog objekta lokalne uprave u Milićima

ČITANJE: 2 minute

Premijer Republike Srpske Radovan Višković najavio je danas da će Vlada Srpske pomoći izgradnju nove zgrade lokalne uprave u Milićima, što je jedan od prioritetnih projekata u ovoj opštini.

“Opština je donijela odluku da je jedan od prioriteta izgradnja nove zgrade lokalne uprave u kojoj će imati bolje uslove za rad, s obzirom da je sadašnja skupštinska sala jako mala”, rekao je Srni Višković, koji danas u Milićima prisustvuje obilježavanju slave opštine – Svetog proroka Ilije.

On je naveo da je lokacija u blizini kružnog toka u Milićima određena za izgradnju nove zgrade lokalne uprave, te da se sada očekuje raspisivanje tendera za njeno uređenje, jer je potrebno uraditi ozbiljne građevinske radove.

Višković je istakao da opština Milići ima ozbiljne razvojne projekte i da će Vlada nastaviti da pruža podršku ranije započetim projektima u ovoj lokalnoj zajednici u vezi sa uređenjem obala Jadra u centru grada.

On je dodao da će biti nastavljeni i projekti vodosnadbijevanje i uređenje ulica.

Višković je podsjetio da je u toku postavljanje četiri protivgradne stanice u Milićima koje će štititi teritoriju opštine od elementarnih nepogoda.

“Očekujem da ćemo u narednih mjesec dana to završiti i nadam se da naši sugrađani više neće imati problema sa elementarnim nepogodama, posebno zato što je ovo kraj malinara i ozbiljan broj domaćinstava se bavi tim poslom”, rekao je Višković.

Predsjednik Vlade Srpske je istakao da će šteta koja je nastala u proteklom periodu, na osnovu analiza i izvještaja lokalne zajednice, biti sanirana.

“Nemoguće je nadoknaditi svu štetu, ali će dio štete biti pokriven sredstvima opštine Milići”, dodao je Višković.

Premijer Srpske je svim građanima opštine Milići čestitao slavu i poželio im u ovom vremenu koje je izazovno za sve dobro zdravlje, sreću i porodičnu radost.

(Srna/SB)